onsdag, januari 10, 2018

Corem Property Group omvänd split

Corem Property Group slår ihop aktier så att två aktier blir en styck aktie oavsett aktieslag. Själv äger jag preferensaktien som just nu handlas kring 155 kronor. Den kommer slås ihop så att två aktier blir en och aktiekursen kommer istället bli 310 kronor. Utdelningen som nu är 10 kronor per år kommer bli 20 kronor per år och inlösenkursen kommer bli 500 kronor istället för nuvarande 250 kronor.

Från och med 16/1 handlas alla Corem Property Groups aktier enligt denna omvända split. Den 16e är alltså dagen då aktiekursen för tex preffen kommer vara runt 310 kronor istället för 155 kronor som den är nu.

Länk till Corem Property Group preferens hos Avanza (affiliatelänk)

Info om affiliatelänkar.

12 kommentarer:

 1. Blir det tvångsinlösen på en aktie om man har ojämnt antal?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Ano,
   Det är lite olika hur man löser det där men det vanliga är att man får pengar för den aktie som ej går jämnt upp.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Va tror du kommer att hända med Hemfosas preff nu när de e prat om att dela bolaget?
  Mvh Dempa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Dempa,
   Hemfosa gick upp kraftigt när de meddelade att de har sådan aavsikter. Den attraktiva delen i mitt tycke är den delen med inriktning samhällsfastigheter. Den är det jag gillar bäst med Hemfosa. Den kortsiktiga snabba kursreaktionen är alltså redan tagen.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. En kanske lite akademisk fråga. Vad händer om man äger endast 1 aktie? Blir man utsparkad som ägare till företaget? Borde finnas lagar mot det, ty annars skulle man t.ex. kunna en omvänd split 10:1 och bli av med alla som äger färre än 10 aktier.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Krusse,
   Det har förekommit olika lösningar men det vanliga är nog att man får cash för den aktien som ej går jämnt upp. I sunkiga bolag på skitlistor kan man spekulera i allt möjligt men på riktiga börsen lär det inte hända att någon försöker sig på fulingar för att trolla bort några enstaka ägare på det viset.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Perfekt, tack för infon. Har varit känt ett tag att de skulle göra splitten, men inte när. Nu vet jag! :-)

  SvaraRadera
 5. Tjena igen. Tror du missförstod min fråga om hemfosa preff. Ja undrar vad som händer med preffen då stamaktien ska delas upp i två bolag. Vem tar över preffen eller delar dom upp den oxå mellan bolagen?

  Mvh Dempa

  SvaraRadera
 6. Jag sålde av ojämnt antal igår bara för att jag vara nyfiken på hur, de skulle lösa det, det verkar som den blev inväxlad på 145,72kr, trots att jag sålde på 156,5 igår...hur har de kommit fram till det priset tror du?

  SvaraRadera
 7. Eller fan, blir inte riktigt klok på det, såhär står det i transaktionshistoriken:
  core pref omvänd split -397 145,72kr
  core pref omvänd split 198 292,18
  då summan blir ~samma är det fortfarande oklart vad som händer med den udda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog för att ditt gav skall bli det samma som du fått de där köpkursen. "inlösen" av din udda aktie sker senare i januari. Den hänger och fladdrar ett kort tag till du får pengar för den.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Har så vitt jag kan se fortfarande inte fått någon kompensation för den udda aktien, borde jag ringa avanza och fråga?

   Radera