söndag, oktober 08, 2017

The Richest Man In Babylon. Sponsrat av Storytel


Nu har jag lyssnat på en riktig klassiker, en unik bok på finanstemat. Den här har jag hört talas om i alla år, jag har sett den här och var, andra har nämnt den osv men först nu har jag själv läst den.
The Richest Man In Babylon är en helt unik bok som bygger på ett knippe stories som spreds på 1920-talet i form av broschyrer från banker.

I runda slängar handlar den om några män som levde för tusentals år sedan men tänk nu inte att det verkar öken och rata boken. Berättelserna i sig är mycket trevliga och goa att lyssna på medan budskapet som de förmedlar är tidlösa och suveräna finansiella råd.

Via minnesvärda och kraftfulla anekdoter får man lära sig om ränta på ränta, att vara försiktig med lån, att investera 10 procent av lönen mm. Dessa kraftfulla berättelser sätter sig på minnet och verkar sannolikt positivt. Att investera och få ränta som är små bebispengar som också ynglar av sig till fler bebispengar som alla slavar och ynglar av sig åt dig.

Det här är en förbaskat bra bok i mitt tycke. Den är något alldeles annorlunda. Medan de pratar om lastgamla berättelser om åsnor och lertavlor mm är de väldigt underhållande och med ett starkt budskap.

Boken är cirka 4 timmar lång och uppläsaren har en mycket behaglig röst och gammaldags sound. Jag blev färdig med boken precis i början på ett gympass varpå jag direkt hoppade in i nästa bok som blev en av Lars Wilderäng. Jag har inte läst något av honom tidigare men hört mycket positivt från andra och wow vad bra boken började. Jag återkommer inom kort och skriver om den.

Boken lyssnade jag på via Storytel som sponsrar det här inlägget.
Via den här länken får du Storytel fritt i 30 dagar och kan komma igång och lyssna direkt.

4 kommentarer:

 1. Du har inte funderat på att starta en separat boktipsblogg? Vartannat inlägg är ett boktips, på andra plats är en länk med nån kort kommentar och tredje plats hamnar forcerade inlägg om någon safe indexfond som beskrivs lite kort för att få med en affiliatelänk.

  Jättegrattis till din framgång, verkligen! Jag blir genuint glad när människor uppfyller mål och drömmar. Men det här är inte riktigt min kopp te. Hatar egentligen "se på mig jag går ur en facebookgrupp", men nu gör jag ett sånt inlägg själv :)

  Fortsatt stort lycka till, det finns säkert nya målgrupper som är intresserade av det du producerar nu. Jag hör inte dit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej gggg,
   Tack för din kommentar. Kul att du följt min blogg och hoppas att du hittar någon annan bra att följa. Jag gillar Stefan Thelenius och Marcus Hernhags bloggar bla. checka in dem.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Javisst är det en bra bok

  Så rätt och så enkelt kan man göra än idag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det kul att de med lertavlor och silvermynt så kraftfullt kan porträttera bra tankesätt kring sparande mm.

   Mvh petrusko

   Radera