Spekulanten - En bok om Erik Penser. Sponsrat av Storytel.


Detta är den andra boken jag läst om Erik Penser på kort tid. Den här är mycket mer ingående, flera timmar längre med förklaringar och info om en lång rad saker som kort nämndes eller inte nämndes alls i den andra boken. Länk till den korta boken om Penser.

Efter att ha lyssnat till dessa bägge böcker konstaterar jag att jag gillar Erik Penser och jag gillar storyn om honom. Man kan knappt tro att det är sant vissa saker som berättas, främst kring det fula spel där Penser berövades på sina tillgångar. Pådrivet av Pehr G Gyllenhammar.
Att få höra om Pensers investeringar, risktagande osv finner jag mycket intressant.

Den här boken svävar ut och tar upp en hel del saker runt i kring Penser och hans investeringar. Till exempel kommer det på tal om en journalist som skall ha mördats av DDR då hon grävt i Bofors vapenaffärer.

Spekulanten är en spännande bok med ingående info om Erik Pensers bedrifter men också en hel del om svenskt näringsliv och politik under 70, 80 och 90-tal.

Boken är skriven av Bengt Ericsson och är på 6h 19min.

Det är lördag kväll och jag har precis skippat TV-kväll för att lyssna färdigt på den här boken. En go kvällspromenad med en bok i öronen, jag tänker att det borde bli en vana och siktar på en promenad imorgon kväll också.

Boken lyssnade jag på via Storytel som sponsrar det här inlägget.
Via den här länken får du Storytel fritt i 30 dagar och kan komma igång och lyssna direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...