tisdag, juli 18, 2017

Fortsatt surt i rapportperioden

Rapportperioden har börjat halvdant och idag åker börsen på däng när Ericsson kommer med en sämre rapport än väntat. En riktigt lustig detalj som ändå är målande av hur Ericsson mår är att under telefonkonferensen beklagade sig telekombolagets VD över den dålig mottagning på telefonen..

Det är dålig mottagning generellt i Ericsson som bolag men nu håller de på och styr upp skutan. Man lär inte lämna något åt slumpen nu utan det lär städas och fixas på allvar. Det är nu det skall komma sämre rapporter än väntat, det är nu möget skall ut för att bana väg för goda prestationer i framtiden.

Ericsson backar 10 procent på börsen i skrivande stund och ihop med Handelsbanken som backar ett par procent på sin rapport tynger det börsen och OMXS30 ligger nu back cirka 1,3 procent för dagen.

Rapportperioden har fortsatt i andan som min magkänsla gjort gällande men än kvarstår flertalet rapporter. Det kan förvärras betydligt och det kan också bromsas upp, det är en mycket spännande och intressant rapportperiod för börsen som är historiskt högt värderad.

Under dagen kommer även Essity med rapport och den ser jag fram emot då jag gillar bolaget och är sugen på att äga det i framtiden. Det väger också tungt i index vilket gör det extra intressant.

9 kommentarer:

 1. Känns att marknaden är mer kritisk nu efter vårens uppgång. Ericsson förtjänar en nedgång, men SHB gjorde ändå (i likhet med SEB) ett rätt bra resultat. Jag tycker nog att bankerna förtjänar bättre än vad de fått.

  SvaraRadera
 2. Å andra sidan duggar det nu mycket tätt om förståsigpåare som menar att börsen måste ned för att den har gått upp... Det finns mycket pengar på sidolinjen, den saken är helt klar, och så har det varit sedan 2009. Det brukar inte se ut så vid en större topp. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pengar på sidolinjen? I form av?

   Dessutom, om bolagen går dåligt går väl i sådana fall dessa sidolinjepengar till annat? Tänker ädelmetaller och dylikt.

   En korrigeringsdipp är väl helt ok om man ligger på lång sikt. Kan man köpa på sig lite mer. Inget pessimistiskt med det.

   Radera
 3. Bra rapport från mitt älsklingsbolag vid namn Essity, kommer äga den många år till och förmodligen SCA också. Fantastisk utdelningshistorik....

  SvaraRadera
 4. Svag sommarhandel på börsen kan förklara SHB. Eller värre; Nationalekonomin ur led med negativ realränta som ingen vet hur det slutar. Mvh Karl Fant

  SvaraRadera
 5. Tror det är en bra idé att ta rygg på Financial Sense grabbarna, som menar att obligationsmarknaden är "the canary bird in the coal mine". Visst kommer det komma negativa överraskningar som LM och Atlas Copco men marknaden som helhet lär nog inte reagera alltför mycket, såvida inte obligationsmarknaden signalerar det.

  Dessutom tror jag inte att FED kommer sitta still och se aktiekurser sjunka 10-20% utan att nåt uttalande kommer komma som signalerar ett mer duvaktigt FED.

  SvaraRadera
 6. @Investeraren

  Tack för info. Jag hade faktiskt inte en susning om att det fanns mycket pengar vid sidolinjen. Sist det fanns mycket pengar såvitt jag vill minnas var i samband med Brexit. Då ville en del smarta investerare stå vid sidan om spelplanen för att se hur omröstningen utföll innan man gick in:-))

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 7. Köpte Ratos idag på 39,10 kr, chansar på att utdelningen på 2 kr är långsiktigt hållbart. Svårt att hitta klipp på 5% i dagens läge. Tror dom kommer förbättra sina bolag genom förvärv och rida vinnarna och klippa surdegarna. Ericsson vågar jag inte ta i med tång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Fullt förståelig chansning där. Om Ratos får ordning på skutan framöver och utdelningen inte sänks kan det nog visa sig hyggligt köp på de här nivåerna.

   Mvh petrusko

   Radera