Utdelning varje månad

Som jag nämnt tidigare så ger min portfölj utdelning varje månad, även kallat "Dividend Carpet Bombing". Det är nästan så att jag får utdelning varje vecka faktiskt. Som minst får jag fem stycken utdelningar per månad; dessa, mina svagaste månader är: juni, september, december.

Ovan är ett diagram som visar hur stor del av mina totala utdelningar jag får i respektive månad. Mars april och maj väger i särklass tyngst då detta är månaderna som svenska bolag brukar dela ut. Min starkaste månad är som ni ser i diagrammet; maj, då får jag hela 14 stycken utdelningar.

Även om jag ursprungligen inte haft dividend carpet bombing som del i min strategi så blir det nu att jag tänker aktivt på det. Jag vill tex gärna stärka mina "svaga" månader. Dock investerar jag inte i något enkom för att få utdelning en specifik månad. Turligt nog pyntar Johnson & Johnson just de månaderna och den planerar jag öka rejält i på sikt. Jag hoppas också få möjlighet att köpa Skistar om den går under 85 kronor, de betalar i december. Ett annat innehav jag kollar på att öka i är SPFF som betalar utdelning varje månad. Ja, de där svaga månaderna är förhoppningsvis inte så svaga länge till.

Länk till min portfölj med utdelningsschema: http://petrusko.blogspot.se/p/mina-innehav.html

4 kommentarer:

  1. Hur många hundratusen får du i utdelning varje år?

    SvaraRadera
  2. Intressant taktik att få utdelningar varje månad!

    Det här var någonting nytt för mig, tanken har aldrig slagit mig att man faktiskt kan få utdelningar så ofta som varje månad.

    Du gav mig en ny synvinkel även att mina aktieköp kommer inte baseras på just vilken månad bolaget utdelar. Ändå så kommer jag titta lite extra på utdelningsdatum tack vare dig.

    Tack.

    SvaraRadera
  3. Hej P, egentligen är väl utdelningslogistiken en underordnad fråga. Du ger intryck av att vara en disciplinerad person som kan hantera inkomster på ett vettigt sätt oavsett när dom ramlar in. M a o: Att ha årligen inkommande inkomster i form av utdelningar är basic för att kunna bygga upp ett rejält kapital via aktieinnehav. Att dessa inkomster ska fördelas så jämnt som möjligt under året är enligt min mening en klart underordnad fråga./KH

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...