tisdag, maj 05, 2015

Digital Realty Trust, DLR

DLR är ett amerikanskt fastighetsbolag med fokus på datacenter/serverhallar. Det är en konkurrent till Dupont Fabros Technology som jag skrivit om tidigare. Där går jag in bara lite närmre på varför datacenter kräver speciella fastigheter.

Aktien handlas till en direktavkastning om cirka 5,4% på kursen $63,15 och har en god historik med stadiga utdelningshöjningar. Bolaget har höjt utdelningen minst 1 gång per år sedan 2004, det är så långt bak jag ser utdelningshistorik och anar att bolaget grundades då. Utdelningen betalas kvartalsvis om $0,85 och en lite annorlunda sak är månaderna de betalar. Utdelningen betalas i januari, mars, juni, september. De flesta andra bolag som betalar i mars/juni/september betalar även i december men här skiljer sig DLR och pyntar alltså i januari.

Bolaget har fyra olika preferensaktier med olika förutsättningar. Den jag gillar bäst är serie E som har en hög direktavkastning om cirka 6,8% och handlas strax över call price som är $25. De andra preffarna har en sämre kombination av direktavkastning och pris vs call price.

Digital Realty har en kreditrating om BBB vilket innebär Investment grade och det är riktigt bra. De har en god finansiell ställning med FFO som gott och väl täcker utdelning samt en god outlook.

Jag tror generellt på fastigheter på lång sikt men just den här verksamheten med fokus på datacenter hänger även ihop med en global trend med större dataflöden.

10 kommentarer:

 1. Ser att swedbank handlas till över 6% yield. du är inte sugen på att ta in den?

  SvaraRadera
 2. Nej, Swedbank lockar mig ej. Det är ingen pålitlig utdelare. När de möter sämre tider kommer de sänka utdelningen. Då äger jag helllre fina bolag som Realty Income som höjer och höjer och höjer och aldrig sänker.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Har du några riktkurser på REITs i USA nu. De verkar drabbas hårt av att som jag förstått, räntorna går upp. Väntar du med lugn eller är du redan beredd att köpa mer med nuvarande nedgång?
  /P

  SvaraRadera
 4. Hej P,
  Några riktkurser använder jag ej. Det är klart attraktiva värderingar nu och jag kan tänka mig att köpa. Sitter just nu och försöker bestämma mig om jag skall köpa REITen SNH eller om jag skall köpa JNJ.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Tack för svaret. Ja, JNJ känns väldigt intressant. Förövrigt noterar jag att akelius även gått ner en del. /P

  SvaraRadera
 6. Hej hade turen att köpa O, snh, stag, vtr, lxp i går, ända tråkiga var att det var för min fars räkning och inte mina egna :) när jag får utdelningen från Akelius, troligen i morgon så blir det nog lite snh för mig med. Senior bostäder som avkastar 7,9% kan jag inte motstå. Med vänlig hälsning, magnus, alias Frankhunter.

  SvaraRadera
 7. Tjena Frankhunter,
  Fin samling med bolag du och din far köpt. SNH som du klurar på är jag som sagt sugen på. Denna gången slog jag till på JNJ men en annan gång kanske det blir SNH för min del.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 8. Hej.
  Försökt hitta lite information om just Redeemable pfd men inte hittat något. Skulle du kunna beskriva lite kort vad det är och varför du väljer den istället för huvudaktien?

  Hälsningar
  Mikael

  SvaraRadera
 9. Hej Petrusko!!

  Pref E på Digital R Trust, hittar inte vad de köper tillbaka aktien för, vet du det?
  Med vänlig hälsning,
  Micke

  SvaraRadera
 10. Tjena Mikael,
  DLR pref E har lösen $25. Tidigast 15/9 2016.

  Bra länk för kolla sådant här:
  http://www.dividendyieldhunter.com/preferred-stocks-sorted-alphabetically/

  Mvh petrusko

  SvaraRadera