Industrivärden, det går bra nu!

Flera av Industrivärdens portföljbolag har nu lämnat rapport för Q1 och det har börjat riktigt bra med undantag för Ericsson som kom med en rapport sämre än väntat.

Sandvik och Volvo som är topp tre i storlek i Industrivärdens portfölj kom båda med riktiga rapportrökare där aktiekurserna steg kring 10%. Det lilla innehavet i SSAB bidrar också det med en riktig rökare på uppåt 10% i samband med rapport.

Idag meddelades att Anders Nyrén får sparken och att Fredrik Lundberg kommer bli Styrelseordförande. Jag funderar inte på vad jag tycker om Nyrén utan konstaterar snabbt och enkelt att det här blir bra då jag har stort förtroende för och ser upp till Fredrik Lundberg. Jag gillar hans långsiktiga tänk och lugna yttre. 
Industrivärdenaktien steg cirka 6,5% idag och förklaringen är delvis nyheten att Lundberg tar över ordförandeposten.

På torsdag kommer SCA med sin rapport, som ni ser på bilden ovan är detta ett av de större innehaven. Nästa vecka är det Skanskas tur. Det innehavet väger inte så tungt men många bäckar små vet ni!

Jag är mycket förtjust i Industrivärdens portfölj som jag anser är en fin samling kvalitetsbolag. Under en tid har innehaven inte presterat fantastiskt men likväl är det fina och bra bolag på lång sikt. På fem, tio, trettio år tror jag att den här aktien kommer ge en totalavkastning som överstiger index.

5 kommentarer:

  1. Verkstadsindustri är dyrt just nu men Boman och. Lundberg i toppen så blir Industrivärden eller Spiltans investmentbolagsfond intressanta alternativ.

    SvaraRadera
  2. Nåja, Industrivärden har slagit index i år, på ett års sikt och 3 prs sikt, om jämförelseindex är OMX Stockholm 30. Dessutom är utdelningen högre!

    Jag tror som du, det är en fin portfölj som kommer prestera väl över tid.

    SvaraRadera
  3. Hej P, har för mig att du sålde Indu i början av året vilket förvånade mig något med din långsiktiga strategi. Själv har jag legat lång i ca 10 år bl a inspirerad av dig (och fortsätter med det). I princip köper jag enbart "for ever"/KH

    SvaraRadera
  4. Hej KH,
    Hoppas du haft en trevlig valborg.
    Jag minns inte att jag har sålt och är hyggligt säker på att jag inte gjort det. Vad jag däremot gjorde och nog också skrev om här på bloggen, Twitter eller Börssnack är att jag klassade om Industrivärden och fråntog det status som "kärninnehav". Detta gjorde jag för att bolaget inte uppfyllde mina uppdaterade krav i form av pålitlig utdelningstillväxt (alltid höja/aldrig sänka).

    Jag gillar fortfarande Industrivärden som med senaste tidens raketuppgång nu är nästan lika stort som mitt innehav i H&M. Jag slängde ihop ett diagram i Excel på mina innehav i natt, blir nog ett blogginlägg om portföljen så småningom.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  5. Hej igen P, du har rätt - jag blandade nog ihop begreppen. Huvudsaken är att vi är överens om aktiens kvalitet. Kanske ses vi rent av på stämman på onsdag - ska bli spännande och är nog bäddat för viss dramatik, ha det gott själv/KH

    SvaraRadera

Sålt Handelsbanken Global High Dividend Low Volatility

  Jag har haft en liten slant i fonden Handelsbanken Global High Dividend Low Volatility B . Det är snart ett år sedan jag tog in fonden och...