Tele2 nytt inehav

Idag slog jag till och tog in Tele2 i portföljen. De har antagit en utdelningspolicy som säger att utdelningen skall höjas med 10 % per år de närmsta tre åren.

Prognosen hos SME.direkt visar på högre förväntad vinst de kommande åren.

Jag gillar verksamheten som är  snarlik den i mina portföljbolag AT&T och TeliaSonera. En fin verksamhet med höga inträdesbarriärer och fina kassaflöden. Tele2 har renodlat på senare år och sålt sin verksamhet i vissa länder.Nu är Sverige den dominerande delen och står för över 60% av resultatet om jag ej minns fel. Verksamheten i Norge är under försäljning och väntar godkännande från berörd myndighet. Köpare är TeliaSonera.

Utdelningen nu till våren är 4,85 kr och ger på kursen 93 kr ca 5,2% direktavkastning. Att de har gått ut och i  princip lovat höjd utdelning de kommande åren är riktigt trevligt. Det känns kanon att redan nu veta att man får en fin utdelning även framöver av Tele2.
Jag kommer bevaka outlooken noga, om de på än längre sikt behåller eller ökar utdelningen kan jag behålla den men blir jag orolig för en sänkning avyttrar jag. Well, det är flera år kvar till det kan bli aktuellt =)

3 kommentarer:

  1. Oj, du handlar en hel del på dessa nivåer. Jag är precis som du långsiktig och även om kurserna skulle gå ner så kan man sitta och jäsa med utdelningarna varje år men det tar emot att handla när börsen är så otroligt uppsvälld som nu. Sen finns det inga direkt alternativ iheller och svenska kronan blir bara svagare och svagare så man måste nästan vara investerad för att inte pengarnas värde ska urholkas. Jobbigt läge.

    SvaraRadera
  2. Ganska bra timing...

    SvaraRadera
  3. Ibland har man tur =)

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...