Minskar åter i Corem pref o byter till pref med högre yield

En sanning med modifikation, åter till det i slutet av inlägget.

Corem Property preferens handlas nu på 194 kr, väl över inlösen och till en direktavkastning om 5,15%. Jag har vid tidigare tillfälle minskat i denna till fördel för annat då den handlats över inlösen och till "låg" direktavkastning.

Nu minskar jag alltså än en gång och gör det till förmån för Bank of America preferens serie W. Jag har suktat efter denna sedan december och det är nice att nu ha den i portföljen. Jag var nära att köpa den tidigare i veckan men ändrade mina planer och siktade in mig på att öka i Tele2 istället vilket jag fortsatt ämnar göra. Det här är en helt annan deal, där jag uppgraderar från en pref till en med högre direktavkastning och förmodligen lägre kreditrisk också.

Bank of America preffen ger en direktavkastning om 6,5% på kursen $25,52 som den stängde på idag. Det är väldigt mycket bättre än Corems 5,15%. Om Corem skulle bli inlöst får jag 175 kr och tappar alltså 19 kr rakt av. Bank of America preffen har inlösen på $25 och ner dit är det ett par procent bara. Där har man således kring 10% spelutrymme för risken i fallande valuta om man räknar mot de 19 kr man tappar vid inlösen i Corem. Ett mycket bra läge att byta till den här amerikanen! Tidigast inlösen för banken är september 2019.

Den här preffen biffar upp min dividend carpet bombing i månaderna: mars, juni, sept, dec.
Här är länk till min portfölj och min aktuella lista för utdelningar: http://petrusko.blogspot.se/p/mina-innehav.html

En sanning med modifikation inledde jag med... Jag har inte sålt Corem Property än utan planerar minska i den på måndag. Jag fick inte igenom ordern på de amerikanska aktierna innan svenska börsen stängde och jag ville ej sälja Corem innan jag köpt de nya så... =)

Tickern för Bank of America är BAC och preffen kan kallas BAC pref W. Bra att veta då jag och andra kan uttrycka sig så om denna.

Yield som jag skriver i rubriken är engelska för direktavkastning.

6 kommentarer:

  1. Tack för fortsatt innehållsrik och bra blogg!

    Kan du säga något om varför du ökar i USA pref istället för t.ex Klövern eller SAS?
    Dessa två har du ju redan (vilket jag också har), inte läge för fler, trots dollarkurs?

    /Magnuq

    SvaraRadera
  2. Tjena,
    Det är lägre risk i Bank of America än Klövern. Samtidigt är det bättre direktavkastning, betydligt bättre. Klövern ger ca 5,8% DA mot denna som ger 6,5%.

    Det är enkelt att hitta amerikanska preffar med rimlig risk och bättre DA än Klövern. Det som inte är fullt lika enkelt är att hitta sådana som har långt kvar till tidigast möjliga inlösen. Ofta löper preffarna vidare efter call date som det kallas men jag är försiktig och petig och BAC preffen passar således in bra här då den tidigast kan lösas in slutet 2019.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  3. Intressanta tankar kring preffarna. Måste passa på att tacka för all info du delar med dig av, just gällande preffarna har jag fått otroligt mycket hjälp från dina inlägg! :)

    SvaraRadera
  4. Hej Tack för bra blogg, jag läser den varje dag. Fråga. Hur ser du på den senaste preffen som når börsen. Serendipity.
    Mvh
    Magnus

    SvaraRadera
  5. Hej Magnus,
    Kolla kommentarsfältet på inlägget om minusränta. Jag har svarat angående Serendipity där.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  6. Tack för svar ang BAC vs Klövern, låter rätt tänkt.
    Själv har jag ännu inte något innehav i US och känns surt att börja precis när SEK står så lågt.

    /Magnuq

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...