Realty Income (O) höjer utdelningen

Bolaget meddelade häromdagen att de höjer utdelningen till 2,201$ på årsbasis. Det är en liten höjning från 2,197$ men de höjer såpass frekvent att det i slutändan är ganska nice.
Realty Income brukar höja utdelningen varje kvartal och detta var 78:e gången de höjer utdelningen. De betalar utdelning varje månad och detta blir deras 533:e utdelning sedan 1994.

Snacka om fin historik och pålitliga utdelningar! Jag tycker att Realty Income är ett fantastiskt fint bolag och ser gärna att den utgör en större del i min väska framöver. Planen är att vikta upp den och se den som ett kärninnehav. Vad bättre än ett bolag med så här pålitlig utdelning?

Realty Income är en REIT vilket är en bolagsform med annorlunda beskattning. Enkelt förklarat kan man säga att de inte betalar någon skatt och är förpliktade att dela ut minst 90% av kassaflödet för att behålla denna bolagsstatus.

Strategin för bolaget är så kallade "tripple net lease" vilket innebär att alla utgifter relaterade till fastigheten betalas av hyresgästen, även skatten. Detta ger ett mycket stabilt och lättberäknat kassaflöde för Realty Income. En mäkta bra strategi, jag gillar den starkt.

Just nu handlas Realty Income till 46,75$ vilket ger en direktavkastning om 4,7%

5 kommentarer:

  1. Hej!

    Lundaluppen har tittat på Realty Income. Han menade att det mest liknade pyramidspel. Läst inläggen?
    Med vänlig hälsning
    Lars

    SvaraRadera
  2. Tjena Lars,
    Ja jag har läst ett inlägg på hans blogg om Realty Income och kommenterade det då.

    Han förstod sig inte på bolaget helt enkelt. Ett vanligt misstag folk gör när de tittar på en REIT. Lundaluppens blogginlägg om Realty Income bygger på okunskap.

    Realty Income har sunda finanser och god täckning av utdelningen samt fin outlook. Funds From Operations (FFO) är det man skall titta på i en REIT.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  3. Så länge de inte räknar fel på FFO'n med en och annan cent bara, annars händer det som hände ARCP för en tid sedan... Nu kanske det är lite orättvisst att jämföra bolagen, O sköter sig bra mycket bättre än ARCP.
    Någon reit (liksom någon svensk fastighets-pref) höra hemma i de flesta portföljerna :)

    Johan

    SvaraRadera
  4. Tjena Johan,
    Viktigt att tillägga dock att i ARCP var det rent fiffel (ingen "felräkning").

    Ja, orättvist att jämföra dessa. Realty Income andas kvalitet medan ARCP från start "osat" lite unket (bolaget är bara några år gammalt).

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  5. Grymt bolag faktiskt!

    Med sån fin utdelningshistorik, måste kolla hur källskatten blir för min del nästa år. Bolaget skall definitivt in i min portfölj.

    SvaraRadera

OMX Stockholm Banks

  De svenska storbankerna har gått bra det senaste året i spåren av ett normaliserat ränteläge. Hittills i år har de presterat en god totala...