Idag tog jag hem vinsten

Jag har under en tid övervägt att sälja HCP för att vikta över till AT&T. På sätt och vis tar det emot lite att sälja HCP som är ett fint bolag men i sektorn är Realty Income mitt top pick och när jag nu ville vikta upp AT&T var det ett enkelt val.
Sagt och gjort, jag tog idag hem en riktigt fin vinst i HCP. Jag köpte kring 12/2 i år och har sedan dess fått cirka 24% avkastning, utdelningar inräknat.

Direkt när försäljningen gått igenom köpte jag istället AT&T som jag hade en liten sudd av sedan tidigare i väskan. Den här manövern lirar med mina tankar kring riskspridning över branscher. Jag har mycket fastighetsaktier i portföljen så det var ur detta perspektiv lämpligt att byta HCP till AT&T.
Innan ändringen var båda de här innehaven väldigt små i portföljen. Nu är AT&T inte lika pyttelitet längre i alla fall =)

Som sagt, jag gillar HCP och det är inte otänkbart att jag någon gång framöver tar in den i väskan på nytt. Det blir dock inte aktuellt innan jag ökat i Realty Income samt fått till en bättre branschfördelning i väskan.

En annan manöver jag funderat på är att byta Akelius pref mot mer Teliasonera. Detta gör jag troligtvis om Telias kurs går under 50 kr igen. Efter en sådan omviktning blir min exponering mot telekomsektorn cirka 10%.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

OMX Stockholm Banks

  De svenska storbankerna har gått bra det senaste året i spåren av ett normaliserat ränteläge. Hittills i år har de presterat en god totala...