Köpt tillbaka lite Corem preferens

 


Jag agerade snabbt igår och sålde en stor del av mina Corem preferens innan de backade på nyheten om att deras största hyresgäst eventuellt avser lämna. Det är Ericsson och lokaler i Kista, ett speciellt område som inte är lätt att hyra ut till nya hyresgäster om de lämnar.

Att marknaden skulle agera på den här nyheten tvekade jag inte på. Aktien föll rejält igår och har fortsatt ned idag. Som jag skrev igår är en eventuell flytt ingen dödsstöt för Corem. Det förändrar riskbilden och det försämrar potentialen för bolaget men det bör vara hanterbart. Kontraktet löper i ett par år till så det är inte här och nu något händer. Jo något har hänt, Ericssons förhandlingsläge om hyran har inte försämrats om man säger så.

Idag köpte jag åter en liten del av de aktier jag sålde igår. Nästan 30 kronor billigare då jag tog in dem på 266,5 kronor idag.

Det här är en stor nedgång på ett rykte. Ett rykte som om det blir sanning inte stjälper Corem. Jag tycker risken är väl inprisad här kring 266 kronor och slog till.

Länk till mitt inlägg jag skrev igår om Corem: https://petrusko.blogspot.com/2024/10/corem-property-preferens.html

12 kommentarer:

  1. Om VD har föreslagit flytt är det väl lite mer än ett rykte...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym,
      Idag är det inte en sanning. De utvärderar sina möjligheter. En flytt är inte bestämd. Rykte, hörsägen, utvärdering, sak samma.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. köpte lite corem B i dippen runt 9,48. så lite för tidigt kanske. Bör återhämta sig snart tänker jag?

    SvaraRadera
  3. Det är alltid bra att utnyttja flockens agerande till sin egen fördel när flocken överreagerar.Sälja aktier när alla andra vill betala allt mer för aktier och köpa aktier när alla andra vill sälja sina aktier allt billigare.Mvh Peter Jansson

    SvaraRadera
  4. Hur ser du på risken i Alm pref jämfört mot Corem pref? Mycket högre avkastning där. Är risken för utebliven utdelning så mycket större där verkligen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Jonas,
      Det är en helt annan verksamhet i ALM som är mer av ett projektbolag. De har inte samma fina kassaflöde som vanliga fastigheter har utan det är mest förluster och rätt som det är får de sålt något projekt och drar in cash. Det är inte bra tider för ett sådant bolag. ALM har nyligen fått loss likviditet genom att avyttra en del av verksamheten. Det lindrar risker i närtid.

      Ja risken är betydligt högre i ALM.

      Mvh petrusko

      Radera
  5. Hur ser du på Alm pref jämfört med Corem pref? Känns som stor spridning i direkt avkastning.

    SvaraRadera
  6. Hur stor del av hyresintäkterna kommer från dessa lokaler?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Ericssons kontrakt med Corem utgör en bit över 6 procent av alla hyresintäkter. Jag har inte koll på hur många/vilka lokaler det utgörs av men lejonparten är det här Kista som nu är en snackis.

      Mvh petrusko

      Radera
  7. Börjar du inte likna den lite galna Peter Jansson i ditt beteende när du skriver om att köpa och sälja dina innehav från en dag till en annan?
    Jag trodde du var en investerare som bara siktar på sunda bolag på lång sikt som ger bra utdelning i ur och skur.
    Med vänlig hälsning,
    Peo

    SvaraRadera
  8. Börjar inte ditt beteende likna den lite galna Peter Jansson med dina snabba köp och sälj?
    Trodde du bara investerade i trygga bolag på lång sikt med hög utdelning..
    Jag har fått mycket bra inspiration till långsiktigt sparande från dig och är oerhört tacksam för det, men med detta inlägg från dig verkar det som att man ska sitta och köpa och sälja hela tiden.,.
    Rimmar detta inlägg med din strategi om hur man ska agera som investerare på börsen?
    Med vänlig hälsning,
    Peo

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Är inte snabba köp och sälj något du oftast icke rekommenderar?
    Ska man inte satsa allt på trygga, sunda bolag med hög utdelning, breda fonder med utdelning eller investmentbolag och vara långsiktig?
    Jag har haft som strategi att följa mycket av dina råd och innehav, med egen granskning av allt så klart, och är tacksam för att det har gått riktigt bra!
    Men jag blir lite konfunderad av dina senaste inlägg, som tex detta, då du verkar sitta och klippa på börsen utifrån snabb nedgång och uppgång...
    Är detta något du rekommendrear oss läsare av denna blogg att göra?
    Du brukar ju säga att man ska vara försiktig general...

    Mvh
    Peo

    SvaraRadera