Jag har ökat lite i Cibus

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Jag minskade en del i Cibus inför Rapporten som jag anade skulle få aktien att backa en del. Jag har även lyft fram att jag förväntar mig nyemission i samband med förvärv och att det också är en faktor som kan pressa ned kursen på kort sikt. Det var ingen dålig rapport bara det att den skulle komma innehålla en del engångsposter som ser tråkiga ut samtidigt som värderingen i ett substansperspektiv ser hög ut. I mina ögon peggat för viss nedgång och så blev det.

Nu är rapporten förbi och aktien gick som sagt ned på den. I den allmänna börsnedgången idag har Cibus backat ytterligare varpå jag passade på att köpa tillbaka lite aktier. Storleksmässigt har jag ju friserat ned innehavet för att passa mina riskbegränsningar. Jag siktar på att hålla innehavet kring eller under 5 procent. Idag ligger det under 5 procent och skulle aktien backa ytterligare vid en nyemission passar jag nog på att dutta in ytterligare ett litet knippe aktier. Den där nyemissionen jag pratar om kommer sig av att det är en bra kapitalanskaffning när aktien värderas till hygglig substanspremie.

Värderingen är i dagsläget cirka 15 gånger intjäningsförmågan och det är under sektorsnittet. Sett till den fina inriktningen mot pålitliga dagligvarufastigheter är det en attraktiv värdering.

Idag var X-dag för den senaste månadsutdelningen och den missar jag ju på de aktier jag köpte idag. Om bara en månad är nästa utdelning dock.

På kursen 163,6 kronor är direktavkastningen cirka 6,5 procent.

Länk till Cibus hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

10 kommentarer:

  1. Jag har ogillat fastigheter ett bra tag och har hållit mig borta från fastigheter, men Cibus har jag på bevakningslistan då den har en trevlig månadsutdelning och det kanske börjar bli dags att köpa en liten aktiepost i Cibus och sedan kanske även en indexfond med fastigheter.Nåja, jag har ingen brådska utan jag kanske lägger in en köporder på en kurs som jag vill köpa på så får vi se om den går igenom inom en vecka eller inom en månad eller två.Det är lite av det som är tjusningen med börsen att man kan hela tiden kan finputsa sina innehav efter de förutsättningar som är vid varje givet tillfälle.I går sålde jag ett innehav som gått lite halvdåligt för att minska min belåning och idag tänkte jag lägga in en köporder på halva den summa i Cibus eller kanske i Volvo jag får fundera lite till för att sprida mina risker och möjligheter till allt fler innehav.Mvh Peter Jansson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ok… tack(?) för det långa utlägget av dina tankar Peter. Du kanske borde skriva en egen blogg än att göra överdrivet långa kommentarer på andras? Speciellt när det handlar om ditt djupt ingående resonemang om dina personliga köp och sälj. Tröttsamt att se ditt beteende fortsätta på det här sättet, känns helt fel plats att göra detta på.

      Radera
    2. Plus ett på den. En blogg vore en utmärkt idé för Peter. Ett bra ställe att ventilera på. Skulle snabbt bli Sveriges mest aktiva blogg.

      Radera
    3. Ja jag hade följt Peters smarta investeringar. Helt klart. Kom igen nu Jansson.

      Radera
  2. Tänk en räntesänkning på 0,5 och fastigheterna sticker... och Jansson blir kvar på perrongen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror nog att en räntesänkning eller tre redan är inprisade.
      Köpte lite preffar i våras för att parera lägre räntor på fasträntekonton samt få lite värderingsökning om räntan går ner. Men det börjar bli tydligt nu att jag hoppat på tåget lite för sent sett till mina förväntningar på utveckling.

      Radera
    2. Tjena,
      Ja den stora rörelsen upp i preffar har du missat då. Den skedde i slutet av hösten 2023 när det stod klart att det skulle bli lägre räntor i närtid. I slutet oktober början november började en snabb uppvärdering av preffar.

      Sjunkande räntor i framtiden och nuvarande värdering av preffar är dock inget dåligt läge. Det finns nog viss potential på uppsidan men den stora rörelsen är redan tagen.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. När jag läser en del kommentarer på bloggen kommer jag att tänka på Jon Bergsjös ord. Han är vd för Sweden Rock Festival. Jag är så dålig att jag skulle kunna blanka mig själv, om det gått. Bergsjö erkänner att han förlorat mycket pengar på aktier. Han beskriver sig som superdålig på att investera. En sådan klarsynthet skall man inte förringa. En del som kommenterar här bör tänka på det.
    MvH Lars

    SvaraRadera
  4. Tack för dina kloka tankar. Dina texter är alltid lika uppskattade.

    SvaraRadera
  5. Hej Petrusko!
    Jag har ökat hela tiden sedan aktien kostade 96 kr. Nu börjar Cibus kännas lite dyr men utdelningen lockar mig. De sänkte lite men fortfarande är den mycket bra. Jag gör som du köper lite aktier Då och då.
    Tack Petrusko för dina fina inlägg.
    Trevlig helg

    SvaraRadera

Invesco Morningstar US Energy Infrastructure MLP UCITS ETF Dist - SMLD

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Det här är en fond med hög utdelning som jag ofta får frågor om. Jag följer fonden sed...