Investor höjer utdelningen

 

Investmentbolaget Investor släppte idag sin bokslutsrapport och med den förslag till utdelning. Under 2023 avser de att pynta 4,4 kronor per aktie i utdelning vilket innebär en utdelningstillväxt om 10 procent från året innan då de pyntade 4 kronor. Utdelningen är fördelad på två tillfällen varav 3,3 kronor på våren i samband med bolagsstämman och 1,1 kronor på hösten.

Jag är nöjd med den här höjningen om 40 öre. Jag hoppades på 50 öre medan mitt "worst case" var 25 öre. 10 procent utdelningstillväxt är med beröm godkänt från en sådan här stadig utdelningshöjare som Investor.

Under 2022 utvecklades Investor substansvärde med -10 procent. Att jämföra med SIXRX (börsindex) som slutade på -23 procent.

Vad substansvärdet var siste december är inte så intressant med tanke på att vi i dagsläget har tjänster som servar oss med dagsfärskt substansvärde. Baserat på investmentbolagens rapporterade substansvärden och innehav kan man med mycket god precision räkna ut substansvärdet på dagsbasis.

Värderingen i Investor är idag kring 12 procent substansrabatt och medan det inte är billigt sett till historisk värdering tycker jag det är attraktivt. Investor har presterat överavkastning under så pass lång tid att tur som faktor till stor del kan uteslutas. Att kunna investera i det här till 12 procent rabatt mot tillgångarna det är en bra deal i mina ögon. Så klart tycker jag att Investor har en mycket fin samling bolag i portföljen.13 kommentarer:

 1. Fin höjning! 40 öre var en högoddsare

  SvaraRadera
 2. Någon åsikt kring deras innehav i Ericsson?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ericsson är inte en personlig favorit men den är där i Investors portfölj. De är marknadsledande och det kan tänkas finnas potential framledes.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Ericsson är ett supercykliskt bolag. Bolaget tjänar massor med pengar när ny radio standard rullas ut (GSM, 3G, 4G och nu 5G) och däremellan blir det ebb i kassan. Bolaget får leva på att sälja expansioner + reservdelar fram tills att nästa radio standard rullas ut. Det går att tjäna pengar på Ericsson, men då skall man sälja när en ny radio standard säljer som bäst och köpa när nästa radio standart kommer att rullas ut om ett par år.

   Trevlig Helg

   //Krusse

   Radera
  3. Supercykliskt var ju ändå att ta i.

   Radera
 3. Bollen kommer rulla fortare efter deras första utd! Väntar ej sänkning i Xact Norden, tror att den blir 6,80/ Mackan

  SvaraRadera
 4. Känns som det räcker att bara äga Investor och kanske Xact Sverige och Xact Norden Högutdelande i Sverige. Nyfiken fråga varför är du investerad i Telia? Måste vara det bästa bolaget på att trolla bort värde både kortsiktigt och långsiktigt eller? Tack för en bra blogg/ Patrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp. Jag äger Xact Norden Högutdelande, Xact Sverige, Investor B, Realty Income, Vanguard All World High Dividend Yield ETF. Täcker det mesta till väldigt låg risk och hyfsad utdelning. MVH Richard

   Radera
  2. Byt ut Xact Sverige mot Aktiespararna Utdelning B som presterar mycket bättre över tid så har du en optimal portfölj, jag har samma innehav förutom Xact Sverige. Sover gott om kvällarna, köper gärna mer av mina innehav när som helst.

   Radera
 5. 10 % utdelningsökning från Investor är jag helt klart nöjd med! :) Blir spännande att se vad nästa vecka bjuder på för utdelningsförslag, framför allt nästa torsdag och fredag kommer ett flertal av mina innehav med sina årsrapporter.

  /InkomstInvesteraren

  SvaraRadera
 6. Rullar på som en svensk indexfond med överavkastning+utdelning.
  //Jojje

  SvaraRadera
 7. Mycket skräp 🗑️ i deras portfölj 💼 tex Ericsson som kanske inte finns om 2-3 år. Bortsett från alla deras mutbrott även grovt vanskött. Samma sak med EQT som lurar aktieägarna och ändrar spelreglerna för att berika sina egna tjänstemän på aktieägarnas bekostnad (lockup). Även om de inte blir fällda av FI är det djupt oetiskt och omoraliskt beteende. Investor har inte koll. Sälj.

  SvaraRadera
 8. Gnagis du är en pajas

  SvaraRadera

Cibus förvärvar 6 livsmedelsfastigheter

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag meddelade fastighetsbolaget Cibus att de förvärvar 6 stycken fastigheter ifrån kr...