Svolders värdering i linje med substansvärdet

 


Investmentbolaget Svolder som fokuserar på små och medelstora bolag har en mäktigt bra historisk prestanda. Avkastningen är bättre än både breda börsindex och småbolagsindex. Värderingen utav aktien är därefter men det går ändå komma in utan att betala skjortan.

Värderingen i Svolder går upp och ned över tid. Under perioder är det premievärdering och tidvis riktigt hög sådan på bortåt 20-30 procent. Det är inte det bästa köpläget när värderingen är sådär hög. Turligt nog svänger det upp och ned under året och medan det är hög värdering ett tag är den desto rimligare ibland.

Just nu handlas Svolder i linje med substansvärdet vilket är en rimlig värdering för bolaget sett till dess goda historiska avkastning. I flera decennier har Svolder visat sin skicklighet i att generera god avkastning. De förtjänar att värderas därefter och att kunna köpa dem till en värdering i linje med substansvärdet är klart rimligt. Ibland är det till och med en substansrabatt men det brukar svänga över ganska snabbt och man skall kanske inte ta för givet att kunna köpa in sig till rabatt.

Substansvärdet rapporteras veckovis och igår meddelade bolaget att det är 59 kronor per aktie. Aktien stängde igår på 59,7 kronor per aktie.


Annons:

2 kommentarer:

 1. Med den gamla vdn borta vad tror du? kommer det bli sämre avkastning framöver?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ulf Hedlundh är helt suverän och jag tycker det är tråkigt att han skall sluta ändock förståeligt då han varit VD sedan bolaget startades första halvan av 90-talet. Det är en tajt organisation Svolder med en handfull anställda och jag tror på hela teamet. Jag tror inte de står och faller med Ulf.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag sålde mina Tele2 och ökade i Cibus

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag presenterades en affär där Tele2s största ägare säljer hela sitt innehav i etappe...