Essity presentation 15 september

 


Igår tittade jag på Essitys presentation från Handelsbanken Nordic Large Cap Seminar 2021 den 15 september. VD Magnus Groth snackar i ungefär 20 minuter och svarar sedan på frågor. En bra presentation som lyfter fram det som varit senaste året och hur läget ser ut nu och framöver.

Essity är duktiga på att lägga upp sådana här presentationer på sin sajt. Länk nedan:

https://www.essity.se/investerare/presentationer-och-webcasts/

Efter att ha sett presentationen har två faktorer stärkts/bekräftats för mig. Essitys långsiktiga potential samt att aktien fortsatt kan vara i frysboxen på börsen på kort sikt. De är en coronaförlorare och än är det tid kvar innan världen är i rullning igen för Essity (hotell, restauranger, arbetsplatser mm). Att råvarupriser dessutom pressar dem kortsiktigt gör inte aktiemarknaden mer pigg på dem. Investerare kan förvisso svänga fort men jag kan se framför mig att nuvarande svala intresse består ett tag till.

Den 3 november håller Essity kapitalmarknadsdag och kör en rejäl presentation av bolaget. Då har de dessutom rapporterat för det tredje kvartalet och har nya siffror/mer info att visa än idag. Det ser jag fram emot och vi kommer kunna hitta den i samma länk som ovan.


1 kommentar:

 1. Yo!

  Lite off topic (Jag äger Essity iofs) men jag har lite ETF frågor och hoppas att du kan ge lite input.
  Ju större portföljen blir ju mindre intresse har jag för börsen och tänkte vikta om mer åt ETF:er.
  Jag tänkte mig dessa:
  IUSA.
  VWGWD.
  QDVD.
  EUNY.
  IQQ4.
  IQQ7.
  IQQX.
  XACT NORDEN HÖGUTDELANDE.
  IQQP.
  IQQY.

  Något du skulle vilja ändra på? För mkt fastigheter? För mkt EM?

  Passar på att tacka för alla inlägg på Twitter och din blogg, du har gjort massa för alla börsnissar som mig =)

  SvaraRadera

Insynsköp i Castellum

  Rutger Arnhult VD i Castellum har de senaste dagarna gjort ett par köp om 25.000 stycken aktier vardera. Den 5 augusti till en kurs om 149...