Trippel i Hufvudstaden

 


Hufvudstaden stiger kraftigt på börsen idag och är just nu upp över 4 procent. Anledning kan sägas vara en trippel av faktorer.

 • Bolaget självt meddelade att de per idag startar ett massivt återköpsprogram av den egna aktien. Läs mer om det i länken här: https://petrusko.blogspot.com/2020/09/hufvudstaden-aterkoper-aktier.html
 • Aktiechefen på Swedbank har uttalat sig om Hufvudstaden och att den är väldigt lågt värderad nu. Detta finns att läsa i artikel på Dagens Industri.
 • Erik Penser Bank har gått ut med en köprek där de anser att marknaden vida överskattat risken i kontor och butik/restauranglokaler. Motiverat värde enligt Penser: 160 kronor.
Nu har aktien stigit en hel del men jag tycker fortsatt att den är väldigt attraktivt värderad. Nuvarande kurs kring 126 kronor är långt under substansvärdet som redan är nedskrivet i spåren av corona. Per Q2-rapporten var substansvärdet 175 kronor och nuvarande aktiekurs innebär en rabatt om 28 procent.

Jag har köpt Hufvudstaden i den här nedgången som varit nu i coronakrisen och jag tror på de här fastigheterna i ett mycket långsiktigt scenario. Företag kommer fortsatt efterfråga kontorslokaler i absolut A-läge för att attrahera den vassaste personalen. Butiker och restauranger efterfrågar läget pga det stora kundflödet och närheten till ett mycket stort antal människor. Den käcka bilden överst är en karta över Hufvudstadens fastigheter i Stockholm. De äger även ett litet antal i Göteborg.


5 kommentarer:

 1. Köpte på mig en hel del Hufvudstaden för ett tag sen då jag i princip endast såg uppsidor. Stockholm är en fortsatt expansiv region och skulle man mot förmodan inte lyckas fylla sina attraktiva lägen med kontor eller affärer, går det ju bra att omvandla fastigheterna till bostäder, som vi har sett folk betala i princip vad som helst för. Är ganska tung i fastigheter i portföljen, men det känns ändå som relativt "säkra" pengar. Visst, det trodde man ju om H&M, oljeaktier etc också, men det ska nog till mycket innan Hufvudstaden hamnar på obestånd. Den hyfsade direktavkastningen får bli en fin bonus :)

  SvaraRadera
 2. Tankat på Hufvudstaden med gav på 114. Borde bli bra på sikt tycker jag. Trevligt att det äntligen händer något med den här aktien. Jag har alltid legat "för tungt" i fastigheter men jag får väl acceptera att det är sån jag är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena JB,
   Haha ja det kan jag relatera till. Har också haft en klar övervikt i fastighet de senaste 20 åren.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hur är det med aktieägandet i Hufvudstaden hos VD'n och de övriga i styrelsen? Vill minnas att det är väldigt skralt. Har svårt att tro på ett bolag när den högsta ledningen inte gör det.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Krusse,
   De har köpt massvis aktier nu efter att media skrev och beklagade sig över det. Fredrik Lundberg har full kontroll över Hufvudstaden och har man förtroende för honom så kan man ju utgå ifrån att han har precis den personal han önskar.

   Mvh petrusko

   Radera