Resurs skjuter upp bolagsstämma


Inte helt oväntat kommer nu även Resurs Holding med en respons på Finansinspektionens utspel om att bankerna bör slopa utdelningar. Jag gillar Resurs respons som är att banken har en mycket stark finansiell ställning och bedömer att de kan pynta utdelningen och ändå hantera ev sämre tider. De väljer att skjuta upp sin bolagsstämma som svar på FI:s utspel och betonar sin styrka flera gånger om i samband med det.

Senast i slutet av juni kommer stämman hållas och jag skulle bli förvånad om de sänker utdelningen. Givet att inte läget drastiskt försämras för dem.

Resurs har ett eget upplägg där de beslutar om utdelning två gånger per år. Ordinarie stämma samt vid en extra bolagsstämma på hösten. Vi får väl se hur det blir med höstens utdelning men givet bolagets starka ställning och om verksamheten tickar på något sånt där så tror jag på utdelning till hösten också

4 kommentarer:

 1. Jag tror tyvärr att du bör oroa dig mer än du gör.
  Även om bankerna inte ingår i dina så kallade kärninnehav så bör du vara vaksam.
  Kreditförlusterna kommer skena för bankerna nu.
  Folk har redan börjat varslas och butiker, restaturanger, taxibolag m.m. konkar på löpande band.
  Bollen är i rullning och tyvärr kommer det drabba bankerna extremt hårt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1 På den.

   Jag äger tyvärr resurs och marknaden har nu med facit i hand med rätta länge varit rädd för ett scenario där vi får högre arbetslöshet och därmed kreditförluster. Tror storbankerna med sina mer stabila kunder och bolån kommer klara sig OK. Resurs må vara ett av de bättre i sektorn nishbank men deras kunder har tyvärr inte alls samma kreditvärdighet och därav är risken mycket större för kredigförluster nu när arbetslösheten tickar in på tvåsiffrigt.

   Radera
 2. Hejsan har du alla dina aktier i en kf eller har du två konto ?

  SvaraRadera
 3. Hade resurs i över ett år men då kursen i stort sett bara stod still sålde jag förra året för runt 60:-, sade till mig själv aldrig mera någon form av bank.

  SvaraRadera

Mer utav globala utdelningsfonden

  Idag slog jag till på fler andelar i den börshandlade fonden Vanguard FTSE All World High Dividend Yield . Det är en global fond som sålla...