tisdag, mars 19, 2019

Grymt innehållsrikt och informativt poddavsnitt


Jag har lyssnat på Aktiepodden avsnitt 69 och det var ett grymt bra avsnitt i mina ögon. De bjuder på väldigt bra och informativ info. De pratar bla om misstaget att titta på GAV när man värderar aktier. Det är info om skillnad ISK vs Kapitalförsäkring. Nordnet har en tjänst med utlåning av aktier i sin kapitalförsäkring och de informerar om hur den funkar.

Något jag tycker är intressant att höra om är hur sparkollektivet agerar. Det här pratar de en hel del om hur Nordnets kunder agerar nu och vid vissa händelser historiskt. Exempelvis pratar de om hur Nordnets kunder agerat i Swedbank som nu är i ropet med penningtvätt och dagliga skriverier i media.

De resonerar kring och poängterar vikten av att äga flera olika värdepapper, att sprida risken. Det här kan inte betonas nog och de för ett bra resonemang kring det.

ETF:er och Nordnets stora utbud av dessa. Det finns ett stort utbud av ETF:er noterade i Europa och dessa kan man handla via Nordnet. Från stora amerikanska ETF-bolag som Invesco, Vanguard och iShares mfl. Vissa populära amerikanska fonder finns noterade som en europeisk version. Fondbolagen har bra info på sina sajter om dessa ETF:er. Tex ishares.se

Jag lyssnar på många olika poddar regelbundet men just den här ifrån Aktiespararna får jag erkänna att jag inte följer. Det får jag ju omvärdera ty det här var bland det bästa jag har hört i poddväg. Så här informativt och laddat med nyttigheter är det sällan man skådar.
 Att jag inte lyssnar på Aktiepodden handlar främst om att jag inte riktigt gett den en chans. Jag har kanske hört något enstaka avsnitt historiskt, jag minns inte men nu blir det prenumeration på den i min poddapp Acast.

This is the pod episode you are looking for.

I nördig Star Wars anda använder jag The Force för att få dig att lyssna på det här poddavsnittet.

10 kommentarer:

 1. Tycker det är en podd värd att följa. Precis som med alla poddar dock, så kan vissa avsnitt vara sämre, ibland riktigt bra.

  Överlag så är den följvärd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel,
   Tack för din kommentaroch input. Jag ser fram emot att höra fler avsnitt av den här podden.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej Petrusko!

  Kul att du gillade podden och tack för dina fina ord.

  Hoppas att du gillar framtida avsnitt också! :-)

  Mvh,
  Christoffer & Carl-Henrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för kommentar. Keep up the good work hörrni. Jag ser fram emot att höra mer från er.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej Petrusko,
  Din och en annan blogg är de enda som jag ofta kollar. Jag har märkt att det saknas en gren där vi som besöker regelbunden skulle kunna ge varandra och även få från dig några tips på uppfunna nya aktier. Har du tänkt på den nån gång? Jag tycker det skulle bli succé och ökar dessutom din blogg-tittare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar och kul att du gillar bloggen. Din ide där: menar du som en sorts tips sektion där folk tipsar varandra om diverse aktier?

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Tjena,
  Precis, typ "Gästinlägg" och kanske man vill gärna samråda dig hur du tycker om någon aktien och annat, där kan även andra diskuterar. Jag vet inte, kanske du har redan en sån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack då är jag med på hur du menar. Jag har tidigare skrivit för Tradingportalen där jag varje vecka tipsade om en eller flera utdelningsaktier värda att titta närmre på. De var de mest lästa inläggen på den sajten och jag tar mig en funderar på vad jag kan hitta på framåt på temat.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Tack för tipset om denna podd. Ska fortsätta följa den.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slimis,
   Vad kul. Alltid roligt att hitta en ny podd på temat aktier osv. Nu håller vi tummarna att de levererar =)

   Ha det gott

   Mvh petrusko

   Radera