The Dividend Investor v.10 Klövern

Min senaste artikel på Tradingportalen. Om fastighetsbolaget Klövern.

http://www.tradingportalen.com/dividend-investor-v-10-klovern/

9 kommentarer:

 1. Mycket bra och informativt skrivet Petrusko! Själv äger jag Klövern pref, Akelius pref och K2A pref som ger mig utdelning varje månad tillsammans.

  Kronan till miljonen - för varje krona är början på en ny miljon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena KTM,
   Tack för din kommentar och feedback. Jag äger inte KLövern stamaktie men preffen har jag som tickar in utdelning.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej Petrusko! Har en fundering som inte rör ditt inlägg. Jag har också Avanza till min aktiehandel. Undrar var på Avanza du har dina kontanter? Aktie/fondkonto är väl en bra ide?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Emil,
   Jag har inga kontanter. Jag är alltid fullt investerad. Att ha kontanter på KF/ISK kostar pengar då sådan depåtyp schablonbeskattas på värdet. Att flytta in och ut pengar beskattas också så man får tänka noga hur och när pengarna skall användas.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Är det möjligt att Petrusko skriver ett inlägg om vart man skall ha pengarna och vad man skall tänka på , jag flyttar pengar runt på avanza kors och tvärs utan att veta när man blir beskattad ?
   / Johnny

   Radera
  3. Tjena Johnny,
   Ja det där kan ju bli lite olyckligt om man flyttar perngar fram och åter och utlöser onödig beskattning. Jag kollar på att skriva ett inlägg om det framöver.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hur går dina tankar kring att klöverns preff har väldigt hög inlösen? Bör detta ses som en nackdel gömfört med tex Akelius som handlad strax under lägsta inlösenkurs?

  SvaraRadera
  Svar
  1. klöverns preff har en väldigt hög inlösen
   vilket är bra, har du en preff som är högre värderad en inlösenkursen kan det ju hända att den blir inlöst till det låga priset.
   Knappast att klövern tvångsinlöser för 500
   Men skulle det hända skulle jag bli lite shockad, men mycket lycklig!!!

   Radera
  2. Tjena Andreas,
   Det man kan utläsa ur Klöverns vansinnigt höga inlösenkurs är att de inte kommer lösa in den. Den skall ses som en evig preff och om KLövern vill bli av med den så kommer de göra allt de kan för att behöva lösa in så få som möjligt för 500 kronor. Det innefattar främst att de under en lång tid köper åter över börs till rådande pris.

   Mvh petrusko

   Radera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...