Courtagefri handel på Europaaktier hos Avanza


Det är 1 år sedan Avanza började med handel av europeiska aktier och det är en god anledning som någon att fira och skapa en kampanj. Den här kampanjen är bra både för dig som kund och för Avanza. Du slipper courtaget vid köpet och Avanza tjänar de vanliga pengarna på valutan.

Valutaavgift: Vid alla transaktioner med utländsk valuta tar din mäklare en avgift, ofta ligger den på 0,25 procent av beloppet. Så i vanliga fall när du köper utländskt betalar du ditt courtage på exempelvis 0,25 procent plus valutaavgiften om 0,25 procent.

Själv äger jag inga europeiska aktier då jag tycker dels att det finns så mycket fint i USA och Kanada om jag skall köpa utländskt men jag tycker också att det är svårare med informationen i diverse EU-länder. Det är olika språk och det är olika sajter för respektive land att samla information. För mig vore det mycket mer intressant om Avanza erbjöd Storbritannien och Australien. Engelskspråkigt och flera utav de sajter jag använder för USA-aktier har bevakning eller filialer i de länderna.

Länk till Avanza och kampanjen (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

 1. såhär skriver Avanza på kampanjen:

  "
  Hur beskattas handel med och utdelningar från europeiska aktier?

  Aktie- och fondkonto
  Vid utdelning från en utländsk aktie debiteras utländsk källskatt. På ett aktie- och fondkonto debiteras du som bosatt i Sverige som vanligt 30 % i skatt, vanligtvis 15 % preliminärskatt och 15 % utländsk källskatt. Detta beror dock på hur hög den utländska källskatten är. Är till exempel den utländska källskatten 28 % så är preliminärskatten 2 %.

  ISK och kapitalförsäkring
  På ISK och kapitalförsäkring dras endast utländsk källskatt, alltså ingen preliminärskatt. Vi söker automatiskt avräkning för den utländska källskatten för våra kunders kapitalförsäkringar. Observera dock att det finns ett tak (spärrbelopp) för hur mycket som kan avräknas och vi kan därför inte garantera att man får tillbaka hela den utländska källskatten som betalats på din kapitalförsäkring.

  För ditt ISK görs avräkningen automatiskt av Skatteverket."

  Jag tycker att det låter bättre att ha utländska innehav på ISK då istället för KF. Vad säger du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Det är inte hela bilden. Utländska aktier är sämre i ett ISK för de allra flesta. Här har du en länk till mitt inlägg med information: http://petrusko.blogspot.se/2014/11/utlandska-aktier-i-isk-eller-kf.html

   Mvh petrusko

   Radera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...