Sensor Sverige Select


Jag tittade precis på gårdagens EFN Börslunch där Stefan Olofsson var med. Han förvaltar fonden Sensor Sverige Select och gav ett gott intryck i programmet. Dels hade han intressanta tankar men jag blev intresserad att läsa mer om fonden när jag hörde att de har en god del preferensaktier i den också. Det är en blandfond som innebär att man har både aktier och "ränteplaceringar". De har placerat i preferensaktier som en del av ränteinslaget i fonden. De jämför sig 50/50 mot SIXRX och OMRX T-bill.

När jag tittade närmre på fonden blev jag ganska imponerad av dess prestation. De har tagit lägre risk än Avanza Zero men gett bättre avkastning efter avgifter på både kort och lång sikt. Bilden ovan visar utveckling sedan start 2009. På kortare sikt som tex 3 år har de också presterat utmärkt mot Avanza Zero där den senare stigit cirka 7 procent medan Sensor Sverige Select stigit hela 34 procent. Jag kan relatera till den här fonden då jag själv har en sammansättning av preffar och aktier och även jag har presterat bra på kort och lång sikt. Med fortsatt låga räntor i sikte kan den här strategin mycket väl fungera bra även i framtiden.

Produktens avgift: 1,69 procent.
Fondförmögenhet: 285 miljoner kronor.
Minsta köp man kan göra i fonden: 100 kronor.
Antal ägare hos Avanza: 2305 st.
Köp innan klockan 13 sker nästa dag och sälj sker samma dag.

Länk till Sensor Sverige Select hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

7 kommentarer:

 1. Hej,
  Har du kvar din post i Telia som du skrev om i Dec 17? Hur går dina tankarna om bolaget idag?
  Tack för en utmärkt blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena anonym,
   Nej jag sålde min lilla post i Telia. Jag tycker det ser vettigare ut nu än det gjort på länge. Det blir nog ingen fantastisk investering men det är ju inte caset i Telia. De har fint kassaflöde och på sikt kan de nog höja utdelningen ytterligare. Risk för sänkning torde vara liten. Gött att de kommit en bra bit på vägen ur allt det ruttna i Öst.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Har ju inte varit nån jättebragd att slå Avanza Zero senaste åren dock. De har ju direkt underpresterat mot bredare index. Jag skulle därför jämföra med någon bredare fond hellre, typ Robur Access Sverige.

  SvaraRadera
 3. Hej
  Tack för en läsvärd blogg. Oftast mycket intressanta inlägg.
  Sitter förhoppningsvis snart i ungefär samma sits som du, att leva på mina utdelningar/avkastning på aktier och fonder. Undrar hur du återinvesterar utdelningen du får? Köper du aktier i samma bolag som du fått utdelning från eller hur tänker du? Om nu inte utdelningarna ska gå till att leva på just nu? Samlar du ihop utdelningar från fler månader, innan du investerar igen? Läser att du ibland gör lite nya inköp, fyller du på i helt nya bolag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mia,
   Tack för din kommentar. Jag köper regelbundet mer aktier och fonder och jag väljer det som lockar mest för stunden. I min "leva på utdelningar-budget" har jag med ett månadsspar där jag varje månad investerar en slant.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Hej Petrusko!
  Är utvecklingen i grafen efter man dragit av avgiften för fonden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Joel,
   Ja grafen visar utvecklingen efter alla avgifter.

   Mvh petrusko

   Radera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...