Nordnet skall visa avgifter tydligare

Jag har haft en dialog med Nordnet angående att de inte visar den totala kostnaden för en fond på ett optimalt sätt. Som de visar det nu missar en del kunder vad fonden faktiskt kostar och köper fonder som egentligen kostar mer än de tror. Det är alltså väldigt lätt att tro att fonder är billigare än de faktiskt är så som de visar det nu.

Jag brinner för börs och småsparare och tycker om att lyfta sådant här för småspararens skull. Nordnet svarar snabbt och exemplariskt att de skall ändra och redovisa avgifterna tydligare inom kort (inget exakt datum för stunden). Gött där Nordnet, det gjorde min dag.

Som det är nu syns alltså inte den fullständiga kostnaden för fonderna direkt på fondsidan utan man får klicka vidare. Sista steget i köpprocessen så ser man vad den verkliga totalkostnaden är. Inte så smidigt i kundens perspektiv men det här kommer ändras alltså och bli tydligare inom kort.

Heja Nordnet ni är bra på mycket.

8 kommentarer:

 1. Bra att Du tar tag i saker som är bra för småsparare, även om det inte ger Dig självt något. Det gillar jag. En stor eloge till Petrusko.

  Trevlig Helg

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Krusse,
   Tack för det =)
   Trevlig helg!

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej petrusko!

  Har du aktier i både avanza och Nordnet? Isåfall Varför?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag är kund hos både Nordnet och Avanza. Mina nya köp gör jag främst hos Avanza. Hos Nordnet har jag gamla konton som jag skulle kunna flytta över till Avanza men de kan lika gärna stå där hos Nordnet, har ingen betydelse.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej.en bra blogg detta.vad är det för fördel att ha flera isk-konton räcker det inte med ett bara?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Det finns ingen generell fördel att ha flera ISK-konton. Om man vill kan man ju tex ha ett ISK för sitt pensionspar och ett ISK för ett spar till tex köp av en husbil eller vad man nu sparar till på lång sikt. Det är upp till var och en hur man vill lägga upp det. Det är ju ingen nackdel att ha två ISK som i exemplet jag gav.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Riktigt snyggt att de är snabba på bollen och tar till sig detta. Tummen upp till samtliga inblandade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Brandtalet,
   Ja det skötte de snyggt, verkligen.

   Mvh petrusko

   Radera

Ett knippe preffar

Jag förvaltar min portfölj med målsättning att den skall generera att kassaflöde till mig att leva på. Jag lever på utdelningar och en de...