Xact högutdelande levererar!


Vet du om att "Högutdelande" bara är ett kortnamn för fonden från Xact? Dess fullständiga namn är: XACT Nordic High Dividend Low Volatility

Innebörden av detta namnet är att fonden satsar på hög utdelning och låg volatilitet. Det där sista med låg volatilitet betyder att den kursmässigt inte förväntas röra sig lika hackigt som börsen utan ha en något jämnare utveckling. I bilden ovan kan ni se att fonden levererar på just det; lägre volatilitet.

De senaste tre månaderna har den inte stigit lika snabbt som SIX30RX men tog sig till ungefär samma nivå innan SIX30RX började falla brant. Xact högutdelande har backat den också men inte alls lika mycket.

Idag när börsen stängde på minus 0,95 procent så backade fonden från Xact bara 0,14 procent.

Läs mitt inlägg med fullständig info om fonden.

6 kommentarer:

 1. Gillar denna! Men gillar inte att den bara delar ut en gång om året!

  SvaraRadera
 2. Vet inte om jag är ute och cyklar, men XACT Högutdelare har innehav från hela norden och du jämför med SIX30 Return Index. Så jag menar att det är två helt olika index du jämför med olika geografiska områden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Jesper,
   Det är svårt att hitta ett vettigt index att jämföra mot men om man vill tänka nordiskt så ser grafen och prestandan ungefär likadan ut. Jämfört med de 40 största nordiska bolagen.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej P3usko, kanske du skrivit det tidigare men vilken % i din portfölj skall Xact HD vara långsiktigt?

  SvaraRadera
 4. Jag gick in när den släpptes med 20% av min dåvarande portfölj. Känns helrätt riskmässigt. Utd är ju russinet i kakan. Hade aldrig köpt alla dessa aktier enskilt 😀

  SvaraRadera
 5. Tillskott till pensionen16 december, 2017 15:00

  Tjena Petrusko! Du kanske tittade på börsmorgon från Di i torsdags? Ett av inslagen handladlade om ETF:er där Staffan Knafve pratade lite om dessa. Vet ej om jag missuppfattade det hela men som jag tolkade det ansåg han att ETF:er var mera riskabla vid börsnedgångar än "vanliga fonder". Skulle vara intressant att höra din syn på det hela. Själv anser jag dessa inte mera riskabla om man inte handlar dessa med hävstång såklart, men det kan ju vara något som jag missat. Om du inte såg programmet är inslaget 30:55 in i programmet. Äger själv ETF:erna Xact högutdelande, Xact OMXSB utd samt den du tog upp för ett tag sen Global-X MSCI SuperDividend EAFE som jag tycker verkar ha en bra spridning på bolagen.
  Ha en riktigt trevlig helg!

  SvaraRadera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...