onsdag, maj 17, 2017

Akademibokhandeln, ny ägare


Idag skickades ett pressmeddelande ut att bolaget Volati som jag äger förvärvar Akademibokhandeln. Rent emotionellt så tycker jag att det är jättekul, jag tycker ju så mycket om böcker. Lite lustigt faktiskt att under hela min ungdom och en bit in i vuxna livet hade jag i princip inte läst en enda bok. Jag avskydde böcker och lade hellre min tid på dataspel och filmer. Men det är svunna tider det, sedan många år konsumerar jag böcker i en rasande takt. Det är avkopplande, det är bildande och det är utvecklande att läsa böcker.

Nu äger jag alltså Akademibokhandeln, nja inte riktigt; jag äger ju Volati som i sin tur äger denna bokhandlare. Om ett antal veckor tillträder Volati som ägare, lite formalia som konkurrensprövning skall genomgås först. Anyhow, jag äger Akademibokhandeln och sådana finns det ju gott om varpå jag åkte in till stan för att bekanta mig med mitt nya innehav.

Här kommer så några observationer jag gjorde idag i butiken samt eventuellt reflektioner från tidigare besök.

Jag gillar logotypen och fonten man använder i varumärket, det är rakt och tydligt, propert som man kan förvänta sig av en bokhandel. Inne i butiken noterar jag att det är främst kvinnor där inne och jag kan dra mig till minnes att jag vid tidigare besök noterat att det verkar vara fler kvinnor än män i butiken. Kan kanske stämma att kundgruppen till större del utgörs av kvinnor. Fler kvinnor studerar tex på högskola och generellt är det inte allt för vågat att påstå att kvinnor är mer intellektuella än män.

Som nybliven ägare märker jag att jag tittar i butiken med andra ögon. Att saker är prydligt och bra exponerade är nu viktigare för mig än förr när jag bara var kund i butiken. En av sakerna jag noterade i butiken som jag fann extra kul och fascinerande var en sektion med personalens favoriter/boktips. Där exponerade man en rad olika och spännande böcker. Det var fina böcker och trots att jag inte har en aning om kalibern på personalen kom jag på mig själv med att tycka att det var väldigt intressant att speja på de här böckerna som de rekommenderade. Tänker man på det så är det ju liknande när man shoppar böcker online, då faller man lätt in i att speja på andras rekommendationer på ett eller annat sätt. Antingen som en topplista eller den vanliga "andra köpte även".

Nu äger jag Akademibokhandeln där jag sedan tidigare är frekvent kund och det kommer kännas extra bra när jag handlar där framöver. Som företagare köper jag tex mina kontorspryttlar där men faktiskt inte bäckpatron ännu. Sist gång köpte jag hos Clas Ohlson för där kunde jag enkelt kolla online att det fanns i lagersaldo i butiken. Patronen fanns säkert hos Akademibokhandeln men jag kunde inte enkelt kolla och ville inte åka dit i onödan och slösa tid. En potential för dem, att bättra sin websida och underlätta för kunden.

Det är jag som äger Volati!

Läs mer: Mitt inlägg om Volatis förvärv av Akademibokhandeln.

Läs mer: Länk till Volati hos Avanza (affiliatelänk)

3 kommentarer:

 1. Ganska dyrt, på gott och ont. Min bok kostar tex 199 kr på Adlibris och 309 på Akademibokhandeln. Väl stor skillnad tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja det var en väl saftig skillnad.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Petrusko är mindre intelligent, generellt gemfört med kvinnor?

  SvaraRadera