VF Corp q1 2017

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

VF Corp rapporterade kvartal 1 2017 i fredags och aktien backade rejält. Vinsten kom in precis på analytikernas förväntan medan försäljningen kom in 2 procent under förväntan. Vinsten landade på $0,52 per aktie vilket är sämre än föregående år ($0,56) men i linje med förväntan alltså. Lagret är 2 procent högre än samma tid förra året vilket jag inte finner vidare alarmerande, de har växt sedan dess och de planerar för ökad försäljning 2017. Under kvartalet återköpte VF Corp egna aktier till ett värde om $438 miljoner till snittkurs på cirka $53.

Prognosen för 2017 är en försäljningstillväxt om låga ensiffriga procenttal samt att vinst per aktie faller några enstaka procent.

Bolaget lyfter fram att de presterar väl i sina egna kanaler och att det som drar ned dem är generellt svag försäljning i retailled samt att de i år fått betala mer skatt än 2016. Exklusive den här högre skatten så hade vinst per aktie kommit in oförändrad. Jag har läst och jämfört tidigare rapporter och fattar det som att de guidar för en något högre skattesats under 2017 jämfört med de senaste åren.
Varumärkena VANS och The North Face ökar försäljningen 5-6 procent i kvartalet medan de andra märkena drar ned totalen.

Inte kul att läsa som minskad vinst men så kan det vara, det tuffar fortfarande på det är bara mindre bra kan man säga. För att sätta utdelningen i relation till vinsten så kan man anta att vinsten för 2017 hamnar kring $2,9 vilket motsvarar en minskning om 2 procent. Utdelningen ligger på $1,68 vilket ger en utdelningsandel om 58 procent. Mycket god täckning av utdelningen med andra ord.
Aktien har backat en hel del på sistone och det behövs nog starkare outlook för att den skall få fart i närtid. Länk till VF Corp hos Avanza (affiliatelänk).

1 kommentar:

  1. Hej!
    Har följt din blogg ett tag, och jag uppskattar den verkligen.
    Har du skrivit något om Axfood Q1? Jag hittar inget, men kanske har jag missat det.

    SvaraRadera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...