Därför borde @Skistar splitta aktien

Skistaraktien har gått starkt och närmar sig 200 kronor.
Nu tycker jag att en aktiesplitt är på sin plats. Två nya aktier för en gammal, det skulle ge halva kursen kring 100 kronor.

Anledningen är aktieägarrabatten och min åsikt är egentligen att antingen behöver de uppdatera aktieägarrabatten eller göra aktiesplitt.

Den som äger 200 aktier i Skistar eehåller 15 procent rabatt på skipass, skidskola och skidhyra.

200 aktier är nu nära 40.000 kronor och det är inte för gemene man. Jag menar att  många utav fjällresenärerna inte vill/kan investera 40k i Skistar. Det är mycket pengar.
Om det inte skall väga allt för tungt i en portfölj behöver den vara på totalt 500k-1 miljon kronor och en sådan aktieportfölj sitter inte gemene man på.

Uppdatera aktieägarrabatten till 50-100 st aktier eller splitta aktien!

7 kommentarer:

 1. Är ingen skidsemestrare eller Skistar-aktieägare. Men det där lät mycket klokt!

  SvaraRadera
 2. Det låter rätt. Jag klev in på 94 för en massa år sen. Nu skulle jag inte köpa Skistar för att få rabatt på liftkortet.

  SvaraRadera
 3. Hej Petrusko, det där med aktiesplit borde man överväga i fler bolag men av andra anledningar.
  Säg att du månadsköper Investor för 2000, idag kan du bara handla för 1600 p g a att varje aktie binder så stor del av insatsen. En split, säg 4:1, skulle göra aktien betydligt mer likvid och bidra till ytterligare kurshöjning.
  Oftast sker väl en split i samband med stämman och i så fall är det väl för sent påtänkt för 2017 men å andra sidan borde det väl kunna ske enbart genom ett styrelsebeslut?

  SvaraRadera
 4. Håller inte med alls. Ska man hålla ner kravet så precis alla har råd att köpa tillräckligt med aktier kan man ju gärna sänka priset med 15% för alla. För bolaget är det enklare och billigare att bara slopa aktieägarrabatten.

  SvaraRadera
 5. Petrusko, kul att du håller igång fortfarande efter alla dessa år. Du är inte så gammal men ändå vis. Mvh/ maxilla från gamla Börssnack som jag lämnat för länge sen...

  SvaraRadera
 6. Vad tror du om Catella Property Income? 6-8 procent utdelning kvartalsvis låter lite spännande...

  SvaraRadera
 7. Just skistars aktieägarförmån är ju vida omtalad (om inte mest omtalad av alla förmåner). Har själv funderat på att börja spara just då jag tycker om förmånen, anser att bolaget kontinuerligt visar vinst och funkar i min utdelningsportfölj :)

  SvaraRadera

Rejäl utdelningshöjning i Xact Sverige

Den börshandlade indexfonden Xact Sverige har precis informerat om årets utdelning och det blir en rejäl höjning mot föregående år då den...