Skanska bygger superläcker skrapa för 1,4 miljarder kr

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
OH YEAH!
Låt mig vara lite töntig med en stor fet rubrik "Oh Yeah" men för sjuttsingen Oh Yeah vad vacker den här byggnaden är.

Skanska har tecknat avtal med Burrard Development om den här skyskarapan för bostäder i Seattle USA. Bostäder hörrni, Hur läckert vore det inte att bo i en sådan här vacker skapelse?! Japp, jag tror många med mig tycker den här är vacker och sätter värde i att bo i en så här fin byggnad.
Avtalet är värt hela 1,4 miljarder kronor, en ansenlig slant alltså.

Byggnaden kommer stå färdig mitten av 2019 och så här skriver Skanska i ett pressmeddelande:

"Det 40 våningar, cirka 122 meter höga huset kallat NEXUS kommer att bli ett landmärke på Seattles horisont: en serie kuber med 8 graders skillnad sinsemellan, vilket skapar dynamiska mellanplan med unika bekvämligheter och terrasser för de boende. Utöver 382 bostadsrätter, kommer den totalt 55 000 kvadratmeter stora byggnaden att inkludera detaljhandel på markplan och sju våningar parkeringsgarage under jord.
Byggnaden kommer också innehålla gym, medierum och uteplats, utöver ett utställningskök, privat matsal, skybar, allrum och utsiktsplats med utomhuskök samt lounge med eldplats på takterrassen."
Länk till Skanska hos Avanza (affiliatelänk)

Jag äger Skanska och tycker det är jättekul att läsa om sådana här fina projekt.

En sak som jag gillar med Skanska är att de stadigt presterar en god avkastning på eget kapital, över 20 procent i snitt per år de senaste åren. Läs mitt inlägg om Avkastning på eget kapital och boken som förklarar detta ingående och lättbegripligt.

2 kommentarer:

  1. Ett riktigt fint hus, synd det inte byggs fler sådana i Sverige. Äger också Skanska och det gör det hela lite extra roligt :)

    SvaraRadera
  2. Dom är ett skit bolag att jobba för tyvärr men det spelar väl ingen roll när man är så stora, men usch vad man fick slita. Tacka vet jag JM Bygg i GBG. Snickarn

    SvaraRadera

Bygg en pengamaskin med börshandlade fonder

Många är vi som gillar tanken av att få en stadig ström pengar från våra investeringar. Att regelbundet få utdelningar som vi kan göra va...