Idag köpte jag fler preffar

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Jag pendlade fram och åter mellan att köpa Latour, Balder pref eller den nya börshandlade fonden Xact HDIV. Eftersom jag tyckte det var lite vilket som vad jag köpte så valde jag bort den börshandlade fonden från Xact för det är ett helt år till den lämnar utdelning och utdelningar är ju kul. Latour eller Balder pref då.

Det är mitt månatliga köp jag pratar om och lejonparten av det gjorde jag igår då jag valde att öka i Investor. Latour och Investor har bägge en direktavkastning under 3 procent och genom att köpa lite preffar får jag en högre direktavkastning i snitt. Jag brukar se mina månadsköp som en enhet och mixar ihop köpen utefter features som faller i smaken. Ibland väljer jag att mixa in en del preffar för att boosta genomsnittliga direktavkastningen.

Inte så mycket mer att säga om det, jag ökade i Balder pref. Ihop med Akelius är det mina två favoritpreffar och anledningen är att de har relativt låg risk men ger ändå en hygglig direktavkastning.

Läs mer: Lyssna på boken där en av tidernas bästa fondförvaltare lär dig hur man sparar i fonder och aktier. Läs mitt inlägg som dessutom innehåller länk till 30 dagar fritt Storytel.

5 kommentarer:

 1. Kan ha fel tänk här. Men själv kör jag Ratos pref som största innehav. Känns som den (nu efter utd.höjning) har bra utdelning, låg risk och framför allt låg kursrisk gämfört med fastighetspreffar?

  SvaraRadera
 2. Har själv en ansenlig post med Balder och Akelius. De ger en trygg utdelning i vått och torrt, med en brasklapp för vad som händer när räntan börjar öka. Kvartalsvis utdelning är finfint det också.

  SvaraRadera
 3. Kör själv med en portfölj med mestadels svenska innehav, och har månadsvis utdelning då..11 mån av 12
  Januari.Bonäsudden
  Februari.Akelius pref
  mars. Castellum, Comhem
  Aprill. Havsfrun,creades,Volvo bonäsudden.
  Maj.kinnevik,Akelius, Acando, Rottneros, Dedicare.
  juni........
  Juli.Bonäsudden.
  Augusti.Akelius pref.
  September.Comhem
  Oktober. Bonäsudden
  November.Akelius pref.
  December. Kappahl
  Har några kryddor oxå, men som sagt utdelningen ligger strax under 5% viktat o klart. Inte det bästa kanske, men inte dåligt heller.

  SvaraRadera
 4. En dum fråga, men är nybörjare: varför står det att direktavkastningen är 0 på tex balder pref när man kollar på avanza? Tack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   För att Avanza har fel info. De köper någon sorts automatiserad tjänst och lägger ingen kärlek på att det skall vara rätt.

   Mvh petrusko

   Radera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...