Hur sjuttsingen prioriterar Aktiespararna?

Igår var tydligen ett event i Aktiespararnas regi kallat Börskväll. Jag hörde talas om det på twitter och snappade upp mer om eventet. Det var kring fem bolag där och presenterade sig och det var tunga branschprofiler som tex Charlotte från EFN. De fem bolagen som var där var riktigt starka, tunga bolag. Bolag som otroligt många småsparare har intresse i.

Och det här filmade man inte så fler kan ta del av det?! Däremot filmar man stora aktiedagen i Göteborg där det brukar vara ett enda bolag av samma kaliber som det nu var fem utav. Resten av bolagen på stora aktiedagen brukar vara små skitbolag av kaliber som Freedesk om ni nu har hört talas om det. Så, Stora Aktiedagen med massvis små skruttbolag som inte alls är av stort intresse som tex H&M... Det filmar man.

Nu var H&M ett av de tunga bolagen som var med på börskväll igår. H&M som en stor del av Aktiespararnas medlemmar äger. H&M som är av enormt stort intresse bland småsparare generellt.
Det här filmar man inte.

Jag tycker det är så sjukt att jag vet inte vad. Aktiespararna som är en intresseorganisation, de skall värna om sina medlemmar och småsparare. De filmar och vill pusha myFC, Emotra och Axkid.

Nä, det är stort fail på det Aktiespararna! Visst kan det finnas bortförklaringar av endera slaget men oavsett är det fail!

2 kommentarer:

  1. Antagligen får Aktiespararna betalt för att följa dessa småbolag. Det är ett vanligt fenomen i branschen. Vet flera sidor som göre detta. Även nyhetsbyrån Finwire får t ex betalt för att följa vissa småbolag och fonder i sina nyheter.

    Det är väl OK så länge man vet att det är så.

    SvaraRadera
  2. Ja, vissa bolag och fonder köper paket där annonser i/på tidning/sajt plus synlighet på events ingår. Kan rent spekulativt förklara en del.

    SvaraRadera

Mot alla odds - Hans Wallenstam

  Jag har precis lyssnat färdigt på boken Mot alla odds av Hans Wallenstam. Den handlar om fastighetskrisen på 90-talet i första hand och de...