tisdag, mars 21, 2017

Köp inte nu! Så här gör du med Fingeprint

Okej, idag är ingen bra dag om man äger Fingerprint. Bolaget som historiskt varit genomsopiga, alltså precis ruttna på att kommunicera med marknaden och visat på en sällsynt dålig kontroll på bolaget osv, ja idag kommer de med vinstvarning grand deluxe och drar tillbaka förslaget om utdelning.

Drar tillbaka förslag om utdelning.... Då är det riktigt sunkigt, när hörde ni ett bolag göra det senast?

Min poäng med det här inlägget är att påminna att man aldrig skall köpa något enbart för att det har backat. Det kan backa mer och ofta blir det just så. Fingerprint lär backa kraftigt idag på det här beskedet men långsiktigt ser det inte ljust ut heller.

Ledning och styrelse har flertalet gånger bevisat sig talanglösa på att kommunicera med marknaden och sina ägare. De visar stadigt att de inte har koll på affären, på bolaget. Prognoser missas löpande och vem i ***vete drar tillbaka ett förslag om utdelning?

Man köper bolag för att man tror på dem, man gör sin hemläxa och köper på goda grunder. Att köpa något enbart för att det har backat är svår spekulation.

Jag vill alltså påminna, köp inte nu! Köp inte nu bara för att det backar. Tror du på Fingerprint och dess framtid, läs på allt som går att komma över, köp efter du gjort din hemläxa i sådana fall.

Var försiktig med dina pengar!

6 kommentarer:

 1. Jag har precis samma åsikt som dig Petrusko. Företaget tjänar, nåja har tjänat iaf, bra med pengar men det är så mycket som luktar illa med deras sätt att driva företag.

  SvaraRadera
 2. Fingerprint är skräp jag aldrig skulle äga långsiktigt men jag har tjänat bra pengar på att daytradea skiten

  SvaraRadera
 3. hade turen att sälja av lite igår till en kurs på ca 50,50:-. Idag sålde jag ut resten (nästan sparade en liten del)... Den droppade utdelningen blev avgörande!

  SvaraRadera
 4. Jag köper inte den sortens bolag. Sitta och vänta på när nästa negativa överraskning från bolaget kommer? Fallhöjden i aktien är fortfarande stor. Aktien kan mycket väl backa lika mycket till som den redan har backat.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
 5. Känns som HM är en slipad diamant jämfört med detta kattguld. Säker på att du vill sälja av Petrusko? Du som talar om långsikt och utdelning. På 10-15 år känns det rimligt att tanka mer när det ligger strax över 200 istället för att sälja. Men men...den som lever får se.

  /Yarra Valley

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer särskilt när allt annat på L-cap och USA är så förbaskat dyrt inklusive omx utd.

   Radera