Intervju med George på Börsdata


Jag har gjort en mailintervju med George på Börsdata som tillsammans med Henrik Bergström äger och driver tjänsten. En otroligt kraftfull tjänst som jag vill lyfta fram så fler upptäcker den och får glädje av den. Glädje och nytta framförallt kanske, man hittar ju lättare riktigt bra investeringar med den här tjänsten.

När jag gjorde den här intervjun öppnade jag med en fråga och planerade att jag skulle bomba George med följdfrågor för att plocka fram allt nice man vill veta om Börsdata. Det blev inte alls som jag tänkt mig, på ett bra sätt kanske hehe. Svaret jag fick från George lämnade inga frågetecken, det blev en lång redogörelse för vad Börsdata är, hur när och varför.
Lite reklamigt men det gör inget, syftet från min sida är ju att ni skall få upp ögonen för det här kraftfulla verktyget.
Här kommer alltså min intervju med George på Börsdata:

Tjena George,
riktigt kul att du vill vara med på den här intervjun och berätta om Börsdata. Jag tycker ni gör
ett jättebra jobb och det är en otroligt kraftfull och bra tjänst ni erbjuder. Kan du berätta om
Börsdata, vad det är och vem ni riktar er till?

----------------------------------

Historia?
Varumärket börsdata har funnits nästan 30 år och nuvarande börsdata startades för 8 år sedan för att visa historiska nyckeltal där fokus har alltid varit utdelningshistorik och utdelningstillväxt. Sen dess har hemsidan utvecklats till dagens nuvarande format i olika omgångar. 

Vad är Börsdata idag?
Börsdata är idag en oberoende hemsida som visar historiska rapportvärden och nyckeltal på ett enkelt sätt för alla nordiska börslistor. Vi har också en målsättning att lägga till största USA bolagen under 2017. Vi erbjuder också möjligheten att ladda ned stort antal nyckeltal för enskilda bolag och nu för samtliga bolag direkt till Excel. Samtidigt har vi också börjat erbjuda TA-verktyg tack vare tradingviews mer avancerade plattform. Slutligen har vi också några välkända fundamentala strategier som Magic Formula, Graham och F-Score.

Vilka som jobbar med börsdata?
Det är jag och min kollega Henrik Bergström som driver börsdata och vi har också en duktig programmeringsteam som vi tar hjälp av när vi utvecklar nya tjänster och produkter. 

Vad är som gör Börsdata unik? 
Vi är nog en av de få som har egen unik databas och uppdatering för rapportvärden. Vi uppdaterar direkt från bolagens egna delårsrapporter, bokslut och årsredovisningar vilket gör att vi är helt oberoende av andra finansiella aktörer som levererar fundamentaldata till stor del av finansmarknaden. Styrkan är att vi kan erbjuda både mer unika bolag och listor och på samma gång snabbare rapportuppdateringar. Dessutom kan vi också utveckla nya typer av nyckeltal som inte funnits tidigare inom branschen.  

Enkelt att komma igång?
Eftersom börsdata har varit helt öppet och fritt hemsidan från början så har vi alltid försökt att erbjuda så mycket så möjligt helt gratis utan krav på konto eller inloggning. Idag har vi många besökare som använder börsdata som en snabb och gratis informationskälla för att se senaste rullande nyckeltal som P/E, P/S, P/B direktavkastning, utdelning, omsättning osv. Nästan alla dessa nyckeltal är helt fritt med upp till 10 års historisk inom bolagssidor, screener och export. Dessutom är det helt fritt att använda TA-tjänsten för samtliga bolag med upp till 20 års historik. Vill man ha ytterligare nyckeltal eller tjänster så kan man bli premium genom mail/lösenord utan någon bindningstid och som lägst betalar användaren 89 kr för en månad. 

Vad är målsättningen?
Börsdatas målsättning är att erbjuda ett mer komplett analysverktyg för privata investerare genom att försöka skapa unika produkter och tjänster än det som har funnits tidigare. Fortfarande finns det oerhört mycket att vidareutveckla inom rapportvärden, nyckeltal och tjänster. 

Vad som är på gång just nu
Senaste tiden har vi fokuserat att vidareutveckla screener genom att erbjuda ett stort antal nyckeltal. Just nu har vi över 2000 nyckeltalsberäkningar inom kategorierna FA, TA, Strategier och Aktiekurs. Kommande tiden kommer utöka antalet nyckeltal genom att lägga till helt nya kategorier som: 
-Insider
-Ägardata
-Blankning
-Återköp
-Branschnyckeltal
-Fondägande
-Index & Investmentbolag
-Estimat
-Rapportdatum

Det skapar en ny analysplattform som innehåller oerhört stort mängd av nyckeltal inom olika kategorier. Liknande tjänst med så bredd nyckeltalskategorier har inte funnits tidigare för svenska bolag och framför allt inte för privata investerare till en så låg kostnad. 

Screener
Alla dessa nyckeltal kommer att finnas i Screener vilket ger en intressant möjlighet till att kunna filtrera fram bolag efter egen strategi. Kombinationsmöjligheter blir nästa oändliga med så stort antal kategorier och nyckeltalsberäkningar.

Exporttjänst
På samma gång går det att ladda ned samtliga nyckeltal till excel så att det går att beräkna fram egna nyckeltal direkt i excel eller möjligheten till att skapa mer avancerade filters och analysmallar. 

Bolagssidor
Nyligen har vi också lanserat ett snabbfilter som ger tillgång till alla nyckeltal inom alla bolagssidor. Den stora fördelen är att nu ska det gå att filtrera fram ett unikt nyckeltal av tusentals möjliga och på samma gång analysera samtliga bolagen på ett oerhört snabbt och enkelt sätt. 

Vad är kommande tjänster?
Kommande tiden kommer vi fokusera på att lägga till samtliga nyckeltalskategorier. Dessutom kommer vi försöka lägga till sparfunktioner både i screener och export. Användarna ska kunna skapa och spara egna unika filters i olika tjänster. Dessutom kommer vi erbjuda stort antal förslag på alternativa investeringsidéer och strategier som användarna kan använda direkt eller justera och förbättra som egna sparade filters.

---------------------------

Tack för det George, tack för att du ville vara med på den här intervjun. 
Följ Börsdata på twitter: @Borsdata Checka in deras tjänst på sajten: www.borsdata.se
Börsdata finns även på Facebook.
Nedan är ett par bilder hur det ser ut när man använder tjänsten.


4 kommentarer:

 1. Har du några tips på hur du använder tjänsten? Känner att jag behöver en ingång... :)
  /Daniel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyckeltalssortering är ett trevligt sätt att få fram ett knippe aktier att titta närmre på. Du väljer själv vilka nyckeltal du tycker är viktigast och sorterar efter dem. Sortera hårt så får du några få bolag som håller måttet och de tittar du närmre på.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Intressant - en fin tjänst som erbjuds. Kul att du gav dem plats på din blogg.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Egon,
   Tack för din kommentar. Ja eller hur. Den förtjänar lite utrymme.

   Mvh petrusko

   Radera

Idag börjar handeln med Corems D-aktie

  Fastighetsbolaget Corem Property har givit ut en D-aktie som pyntar lika mycket utdelning som preferensaktien från samma bolag; 20 kronor ...