USRT iShares Core U.S. REIT

Det här är en ETF som ingår i iShares "Core" sortiment och det är ett gäng ETFer som kännetecknas av förhållandevis låg förvaltningsavgift. Namnet Core kommer från att iShares rekommenderar dem till att bygga en kärna utav, som en bas i portföljen och allt runtikring är komplement. Det finns en lång rad sådana här Core ETFer så det går absolut sätta samman en kärna av sådana här med olika inriktning.

Nu till denna som jag spanat på ikväll. iShares Core U.S. REIT ETF med ticker USRT. Som namnet antyder är inriktningen REITs, fastighetsbolag och det verkar enbart vara av den bra typen. Jag ser inga mREITs (bolag som äger låneportföljer) i innehållsförteckningen.
Checka in de tio största innehaven, ser ju rimligt ut.
Här kommer även en bild med översikt för vilken typ av fastigheter den har.

På kursen $48,99 är direktavkastningen cirka 4 procent.
Utdelningen har X-datum kring 20e varje kvartal med paydate typ sista dagen i den månaden. Utdelningen är alltså i mars, juni, september och december.

Förvaltningsavgiften är 0,08%
Fonden är en indexfond som följer FTSE NAREIT Equity REITS Index.
Just nu finns den inte upplagd hos Avanza men jag har mailat dem och de brukar vara snabba att lägga upp om det inte är något speciellt.

Annons:
The Single Best Investment creating wealth with dividend growth. Boken av Lowell Miller som av flera lyfts fram som en av de bästa om att spara i aktier och utdelningsaktier specifikt. Läs hur du hittar de bästa utdelningsaktierna och hur du bygger en pengamaskin.

6 kommentarer:

 1. Hej!

  Tack för mycket intressant läsning.

  Har du en snabb kommentar till min portfölj om något sticker ut som bra eller dåligt. Min tanke är att hålla ett år i taget med viss flexibilitet.

  Kärninnehav:

  Resurs holding, Nibe, Netent.

  Mellan:

  Nordax, Getinge, fast.Balder, Getinge, SKF, Castellum, Academedia, Hexpol, Cloetta och Skanska.

  Mvh,

  Tom Brady  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tom,
   Tack för din kommentar. Din portfölj ser sund ut tycker jag. Generellt vettiga bolag. Det gjorde du bra.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hej! Hur ser du på situationen att gå in med mer dollarexponering när den är hög? nu samt osäkerheten med trump samt högre räntor i antågande. Reits etc, tror du det är bättre att avvakta för att sedan gå in?

   Radera
 2. Hej,

  Jag har courtageklass mini och undrar till vilket belopp jag betalar minst % i courtage på amerikanska aktier?

  Tack!

  SvaraRadera
 3. På Avanza står det att avgiften är 0,48 %. Hur går det ihop med 0,08%? Antingen det ena eller det andra måste ju vara fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena. Avanza har fel. Det har de ofta på amerikanska ETFer.

   Mvh petrusko

   Radera

Rejäl utdelningshöjning i Xact Sverige

Den börshandlade indexfonden Xact Sverige har precis informerat om årets utdelning och det blir en rejäl höjning mot föregående år då den...