onsdag, januari 04, 2017

Pappaledig

Inom kort kommer min fru komma igång och arbeta igen efter att varit mammaledig en tid. Vår lilla tjej är dock inte redo för förskolan ännu vilket betyder att jag kommer vara pappaledig och ta ut lite föräldradagar under några månader.
Det är ingen lek minsann att ha hand om ett barn. Jag har länge varit optimistisk och tänkt att jag kommer blogga som vanligt under tiden men nu när det närmar sig är jag mer realistisk. Det kommer nog bli lite lägre frekvens framöver men jag siktar ändå på minst ett inlägg per dag.

Byta blöjor, sjunga sånger och värma välling alltså. Det är en sak att göra det tillsammans med sin partner men nu är det jag själv som skall fixa det här. Nya tider minsann! Turligt nog så tickar ju utdelningarna in oavsett om jag byter blöjor eller stirrar på aktiekurser.

Har ni förresten sett de där artiklarna om att ett barn kostar 1,9 miljoner kronor totalt fram till sin 18-årsdag (kanske var 20 år jag minns ej). Värt varenda krona, på sätt och vis är ju barn meningen med livet.

7 kommentarer:

 1. Jo det är ingen barnlek att ta hand om barn. Jag har två :)

  Första tanken som slog mig när vi åkte hem med vår förstfödda var hur man i detta välorganiserade land kan låta vilka som helst (dvs mig och min fru) bara ta hem ett spädbarn från BB och tro att det ska fixa sig. Vi hade delvis lyckats uppfostra två katter, men det här var liksom en helt annan sak och det kändes som att någon borde ta ansvar för det här barnets välbefinnande. Det var vi som skulle göra det, tydligen och det har väl gått bra. Så pass att när lillebror föddes så var det bara att åka hem så snart som möjligt och få lära känna den lille krabaten. Lycka till med pappaledigheten!

  SvaraRadera
 2. Hej JB,
  Tack för din kommentar och Hahaha vad jag känner igen det där =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Det är precis det fina med pengamaskinen, det fortsätter att ticka på utdelningar även när man byter blöja! Bara att sätta Procter & Gamble på autoköp varje månad så blir det win-win. Passa på att njuta nu av "ledigheten", och passa på att skriva medan ungen sover middag :)

  Mvh,
  Maxa Allt

  SvaraRadera
 4. Små barn sover mycket, vilket ger tid för bloggandet!

  SvaraRadera
 5. Njut av "ledigheten". Och som någon sa, små barn sover mycket, när jag var pappaledig med vår 6-månaders gick vi upp vid 7, sen sov hon 10-12 och oftast 15-17 sen gick hon och la sig igen vid 8. Det ändras snabbt har jag märkt, nu vid 2 år sover hon från 21-06 och kaaaaanske om man har tur en timme vid 13. Själv blir jag snabbt urtråkad av att "leka" som tvååringen vill göra hela tiden, sitter bara och tänker på allt annat man borde ta tag i när man är hemma. Dock har man ett annat utbyte av umgänget nu när hon är större, man kan visa saker, prata om saker osv. Tror det finns en tjusning med alla åldrar... även om 2-4 år känns "jobbigast" då de ska pilla på allt och kräver konstant övervakning och har svårt att leka själv några större stunder och behöver hjälp med det mesta. Men man får oerhört mycket tillbaka, så är jobbigt med modifikation...

  1,9 miljoner? Är inte det relativt hur mycket prylar man köper eller vad är det som ska kosta så mycket? Är det rena "driftskostnader" såsom mat, blöjor välling etc? Tror vi lever väldigt billigt i jämförelse med många andra barnfamiljer som ska ha det senaste i både prylar och kläder och som impulsköper leksaker stup i kvarten. Barn bryr sig inte om ifall pusslet kostade 15 kr på röda korset eller 150 kr på maxi... inte i låga åldrar i alla fall.

  /H

  SvaraRadera
 6. Den siffran räknar in ganska mycket, som inte berör alla. Bortsett från den dagliga konsumtionen vill jag minnas att det tar med att man behöver en större bil, större boende, aktiviteter, ökad elkonsumtion osv. Nu har vi bara en tvååring hemma, men elförbrukningen har stigit med ca 15 % sen vi fick barn. Men sen är en del barnprylar snuskigt dyra också. Man tänker att man ska laga all barnmat själv, men står ändå där med barnmatsburkar för 12 kr st när man handlar.. Men det är väl inte heller tvååringar som kostar mest. Kostnaden lär öka med åldern..

  // Jonas

  SvaraRadera
 7. Haha härligt! Fler pappor borde ta ut sin berättigade pappaledighet! Själv splittar vi 240 dagar vardera för barnen. Du får testa och vara hemma med 2 själv, det är action och blogga kan man glömma haha. Lycka till, pappaledighet är bäst!

  SvaraRadera