måndag, november 14, 2016

Volati noterar stamaktie till 58 kronor

Volati gör en nyemission i samband med noteringen och erbjuder 19 miljoner nya stamaktier till ett totalt värde om 1,1 miljarder kronor.

Första dag för handel med Volati stamaktie blir 30 november. 18 november presenteras prospekt med fullständig info på Volatis websida.

Man har knutit till sig fyra stycken ankarinvesterare som tecknar hela 58 procent givet att övertilldelningsoption utnyttjas (om inte blir deras andel än högre). Dessa fyra är: Didner & Gerge Fonder, Fjärde
AP-fonden, Handelsbanken Fonder och Peter Lindell privat och genom kontrollerade
bolag.

I samband med noteringen uppdaterar Volati de finansiella målen bla med en tydlig utdelningspolicy som lyder enligt följande:

"• Utdelningspolicy: Volatis mål avseende utdelning för stamaktier är att dela ut cirka 10-30
procent av Bolagets nettoresultat hänförligt till moderbolagets ägare. Vid fastställande av
utdelning beaktas framtida förvärvsmöjligheter, utvecklingsmöjligheter i befintliga bolag, Bolagets
finansiella ställning och andra faktorer som Volatis styrelse anser vara av betydelse. Utdelning på
preferensaktier ska ske till ett årligt belopp om 40,00 kronor per preferensaktie, med kvartalsvis
utbetalning om 10,00 kronor, i enlighet med bolagsordningen."

På fredag är förmodligen första dagen man kan teckna sig i denna notering. I samband med att fullständigt prospekt presenteras. Eftersom det är nya aktier man köper bör det gå att teckna sig via ett ISK men det får vi ju bekräftat när vi väl får möjlighet att teckna.


7 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Kul att Volati går till börsen. Jag äger sedan länge deras preferensaktie. Jag ser fram emot att titta närmare på detta erbjudande, helt klart.

  SvaraRadera
 3. Toppen av isberget innan det går ner igen som alltid (this time it's different!) men som alltid ett kvalitesbolag är värt att äga även om det går neråt.

  Angående Volati missar jag något här men går de inte de ut med ett P/E om ca 24? Tar deras q3 resultat för 9 månader efter pref. som bas pris (1.78 SEK / 0.75) vilket är långt högre än andra bolag som Svolder, Investor, Latour etc. Kommer nog att få kolla deras rapport en och två gånger innan det eventuellt blir aktuellt.

  SvaraRadera
 4. Hur blir det med ev substansrabatt? Någon som vet?

  SvaraRadera
 5. Har man någon förtur om man redan äger volati pref?

  SvaraRadera
 6. Läste prospektet och det är som Jonas skriver ett ganska högt p/e tal men de har en riktigt hög tillväxt så p/e talet kan nog gå ner ganska snabbt. Skrev ett litet inlägg om mina tankar inför börsnotering.
  http://miljonmal.blogspot.com/2016/11/volati-ipo.html
  Äger själv lite preffar men väger nu om jag ska teckna för stamaktierna också eller om jag ska öka de mer sämre preferens aktierna.

  SvaraRadera