Trasig telefon igen. Suck... OT*

Det går bra nu. Under 10-15 år som anställd hade jag inte sönder en enda telefon men sedan jag sade upp mig och numera själv står för kalaset ja då passar jag på att ha sönder dem.
Jag skaffade en Sony som jag dingade i backen så att den sprack både på fram och baksida. Efter den blev det en Samsung som jag för några dagar sedan hällde thaisauce i. 
Samsungen luktar nu fisk och funkar riktigt dåligt. Läge för ny telefon igen alltså och det verkar som jag borde ha en sådan där Caterpillar sprängsäker telefon...

Jag spanade på en Huawei Mate 9, deras nya supertelefon men den verkar inte komma förrän nästa år och min telefon stinker ju fisk nu.


Efter en snabb titt efter något alternativ hittade jag Huawei Honor 8, den verkar bra men när jag kollar på huawei.com hittar jag den ej. Är det en gammal skruttistelefon tro?

Jag har oftast haft Samsung och en del Sony men denna gången vill jag ha något "nytt" och har sneglat på HTC och Huawei bland annat. 

Har du erfarenhet av en relativt ny Huaweitelefon? Kanske har du erfarenhet av just den här Honor 8 som jag funderar på? Droppa en kommentar, jag uppskattar det.

*Jag skriver ju om aktier och börs i huvudsak varpå jag markerat detta inlägg med OT som hintar om att detta är "Off Topic". På detta vis kan du som inte vill läsa annat än börs skippa att läsa inlägget. Det är inte så ofta jag skriver inlägg som saknar koppling till börsen men jag vill vara tydlig så du kan välja bort att läsa.

29 kommentarer:

  1. Har du något emot Apple?
    I mitt tycke de telefonerna som håller absolut bäst.

    SvaraRadera
  2. Oneplus, billigt med kvalitet! Kolla recensioner på dom. Jag är jättenöjd med min oneplus 2.

    SvaraRadera
  3. Du verkar ha otur med dina telefoner... Jag har själv en Huawei RIO, kanske inte den klassen du letar efter (Honor), men jag är jättenöjd. Allt fungerar som det ska, utan problem. //Dividend500

    SvaraRadera
  4. Köpte en Huawei när min iphone blivit stulen och det kändes på tok för blodigt att hosta upp ca 5000 till efter att ha köpt den kontant kort innan den stals. 10000 för mobiltelefoner inom loppet en månad gick bort så då bidde det en sån här istället

    http://www.gsmarena.com/huawei_u8860_honor-4197.php

    Plastigare än iphone 4 - såklart då iphonen var mest glas - och det kändes som att skärmen "sviktade" en aning när man tog på den. I övrigt var jag helt nöjd, prestandamässigt. Men ärligt talat, den kostade ca 20-25% av vad ifånen kostade så med i bakhuvudet, det var ett ok val. Idag är de väl inte längre riktigt lika billiga men samtidigt har de säkert blivit mkt bättre än då.

    Köpte en annan budgetmobil nyligen, fast denna gång bidde det en Xiaomi Redmi 2 för 999:-.

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Tack för bra blogg.

    Jag själv har haft många Samsungs men tyckte att dom blev väldigt dyra och började kolla runt lite och hittade dom här https://oneplus.net/se. Mycket telefon för den pengen och har fungerat bra, dock kan nog supporten vara lite sådär, har aldrig behövt använda den men har sett det på forum. Kolla in den, är sugen på 3:an själv, har tvåan nu.

    Mvh Andreas

    SvaraRadera
  6. Du verkar ha otur med dina telefoner ... Har själv en Huawei RIO, den ligger kanske snäppet under din tänkta Honor, men fungerar ändå utmärkt. //Dividend500

    SvaraRadera
  7. Om du vill spara lite pengar och fortfarande få en "hyfsat vettig" telefon så kan du ju kika på OnePlus 3. Jag är mycket nöjd med min, men som sagt den har inte bästa skärmen eller bästa kameran osv, men tillräckligt bra. Samt så upplever jag att den har en mycket bra batteritid och med Dash Charging så laddas den till fullt under timmen.

    https://oneplus.net/se/3

    Mvh
    J

    SvaraRadera
  8. Köpte precis en Honor 8. FASTPRIS med 3gb surfa för 279kr per månad i en drive. RIKTIGT bra lur för det priset. Bättre än Samsung s6 edge och Iphone 6s som jag också har hemma. Kameran är bra och operativsystemet är snabbt! Sen är det skönt att ha fingerskannern på baksidan. Fick telefonen igår så har inte testat jättemycket än. Skulle tro att det är så bra lur man kan få för 4-5k. MVH

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Det där låter som en riktigt bra deal. Vilken operatör och hur kommer man över det erbjudandet?

      Mvh petrusko

      Radera
    2. TRE 3 Hade precis erbjudandet 300kr för den med fast pris och 3gb. Sen tog jag en 10% rabatt från nån suspekt kupongsida på Google och adderade i kassan 😀👍 hade lite flyt..de tog bort erbjudandet för några dagar sedan dessvärre.. Men summa summarum.. luren är grym för priset 👍

      Radera
  9. LG Google Nexus 5x. Gärna som fyndvara hos t.ex. NoN:
    https://www.netonnet.se/art/fyndvaror/telefon-och-gps/mobiltelefon/lg-x-nexus-5x-32gb-black-fyndvara/X221873.4816/

    Tillsammans med Telenor kontantkort.
    halvår, 2 GB/mån: 699 kr
    halvår, 4 GB/mån: 999 kr

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nexus 5x är nog det bästa du får för pengarna. Främst p.g.a att den är backad av Google vilket gör att man får uppdateringar länge. Har en samsung superpremium nypris 8500:- som jobtelefon. Tog 10månader för dom att få ut sista android versionen som ökade batteritiden signifikant. Budgetlurarna kommer det sällan enns uppdateringar till så då vill man byta p.g.a. det och det kostar.. mina tre sista privata telefoner har varit nexus samtidigt som jag har haft iphone och samsung från jobbet. Nexus har varit bäst och iphone sämst då den mest är en telefon med kamera

      Radera
  10. Jag är nöjd med min iPhone 6:a!

    SvaraRadera
  11. Kan också tipsa om OnePlus, billiga och bra telefoner.
    Dom håller på att släpper sin nya "3T" i skrivande stund, ta en titt på dom vet jag. :)

    SvaraRadera
  12. Helt på allvar.

    Köp en xiaomi Mi5 från Kina, Aliexpress (gör en sökning) närmare bestämt, använd någon utav de stora handlarna som är "top-rated seller", telefonen hemma på 14 dagar och prestandamässigt springer den i både åttor och kringlor runt befintliga lurar i Sverige.

    Pris: ca 2500:- och ca en hundring i tull. Voila.

    SvaraRadera
  13. Hallå!

    Vill också slå ett slag för Oneplus. Har trean själv, billig med tanke på prestandan, snabb och du slipper all bloatware. Kan dock bara köpas på deras hemsida, vilket också är en anledning till priset.

    /Kalle

    SvaraRadera
  14. Är du redan kund hos Tele2 kör de en kampanj för kunder så du får köpa en honor8 för 2500kr, köpte en själv, men kommer bli julklapp till farsan istället, 2000kr rabatt från deras ordinarie priser.

    Mvh
    Kvillen

    SvaraRadera
  15. Jag kör HTC A9. Rejält byggd i metall och har funkat toppen.

    SvaraRadera
  16. funderat något på Windows telefon? Är nu 3e jag använder i Microsoft lumia och är extremt nöjd, lite minus för många är app utbudet de finns kanske 1/10del men fullt tillräckligt för mig.
    De har fungerat betydligt bättre än alla android telefoner jag haft i jobbet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Stefan

      Vi är inte särskilt många som använder windosphone. Jag har haft både Iphones och Androids och Windowsphone tycker jag är en grymt mycket trevligare upplevelse. Så synd att inga andra tycker det.

      PS
      Att folk köper Apples produkter för hutlösa pengar är trevligt för min portfölj.

      Med vänlig hälsning

      J

      Radera
  17. Jag skulle satsa på en moto g4 plus om du vill ha en mobil för en lite billigare peng men ändå håller riktigt bra kvalitet!

    SvaraRadera
  18. Många kommentarer, tack för det =)
    Den där One plus verkar onekligen jättepopulär. Tyvärr är den inget alternativ för mig, jag vill köpa från ett svenskt företag med svensk moms och garanti.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  19. Du har inte funderat på någon norsk bank?

    SvaraRadera
  20. Jag och tjejen bytte till Oneplus 3 från att ha varit Iphone trogen i många år. Vi är supernöjda! Har Samsung som jobblur och är inte lika nöjd med den.

    Cash kostar den 3695:- och sen ett hallon abonnemang på de för 99:- i månaden.

    SvaraRadera
  21. Jag bytte från en Samsung S5 till Honor 8 för 1 månad sen. Är så förbannat nöjd. Snabb som tusan, bra kamera och hela mobilen känns Kvalité. Batteritiden är helt otroligt bra och med snabbladdningen behöver man inte mer än max 1h / dag.

    Rekommenderar köp!

    SvaraRadera
  22. Oavsett märke: förutom ett skal som tar första smällen, (räddat mig många gånger!) Så rekommenderar jag att se till att få
    en trogen-kund rabatt. Får 30% rabatt hos 3. Hota med byte av operatör brukar hjälpa om de inte vill ge dig någon rabatt.

    // J

    SvaraRadera
  23. Honor 8 lanserades i somras så den är inte alls gammal. Köpte den i oktober då man fick 2000 kr rabatt hos Tele2 om man bytte in en gammal telefon, kostade mig alltså totalt 2500 kronor. Löjligt bra telefon för det priset och jag är oerhört nöjd. För originalpriset 4500 är det nog bara Oneplus 3 eller nya Oneplus 3T som kan tävla med den, och då skulle jag nog personligen köpa en Oneplus.

    SvaraRadera
  24. Tack för alla svar. Jag gjorde en helomvändning och satsade på Samsung S7 som är vattentät. Får hoppas jag inte har sönder den också.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Storebrand Global All Countries B - Global indexfond med cash utdelning

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Det har varit några vändor med den här fonden. Jag har bearbetat Avanza och fondbolage...