lördag, november 19, 2016

VFC höjer utdelningen rejält!

VF Corp, bolaget bakom fina varumärken som LEE, Wrangler, VANS mfl pyntar nästa kvartalsutdelning i december och redan för en månad sedan meddelade de årets höjning.
Man går från en kvartalsutdelning om $0,37 till $0,42, en höjning om 13,5 procent.
Höjningen är lite lägre än femårs snittet på 17 procent men snäppet högre än 25 års snittet på 10 procent.
Vinsten per aktie närmar sig $3 och täcker mer än väl utdelningen som summerar till $1,68 per år.

VFC är en dividend aristocrat och har höjt utdelningen varje år i över 25 år.
X-date för utdelningen är 7/12 och pay date är 19/12.

Jag har snart ägt bolaget ett år och sedan jag köpte har den hunnit stiga kraftigt för att nu på sistone backa nästan hela vägen ner till min entrynivå. Jag tycker VFC är lockande på denna nivå.
Länk till mitt inlägg jag skrev när jag köpte bolaget: http://petrusko.blogspot.se/2016/01/nytt-innehav-vfc-fina-varumarken.html

På kursen $54,52 är direktavkastningen ungefär 3,1 procent. Med en förväntad utdelningstillväxt på minst 10 procent per år tycker jag det ser riktigt fint ut.
Länk till VFC hos Avanza. (Adlink)6 kommentarer:

 1. Jag klev också in i VFC ungefär samtidigt som du och har även fyllt på en del i samband med den nuvarande dippen. Det är inte långt kvar till att äras med titeln Dividend King (50 år).

  Om du inte har tittat på det här korta klippet om The North Face som fyller 50 år så rekommenderar jag att göra det:
  https://www.youtube.com/watch?v=ayv41ZmNWtk

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack den ska jag spana på.
   Mvh petrusko

   Radera
 2. Tack! Det hade jag missat! Kvalitetsföretag som jag vill öka i när tillfälle uppstår och tipset kom från ett inlägg på din blogg också. :)

  Köpte ett litet innehav i början av oktober. Gränsfall då egentligen aldrig vill köpa under 3 procent - nu ger den 3,1 procent YOC och dessutom en valutavinst på 8 procent. :)

  De drar ju ner portföljens genomsnittsutdelning men ser det som ett långsiktigt innehav som jag vill öka i mycket små portioner någon gång om året när läget är det rätta. Avsikten är att ha dem som bas när jag fasar ned portföljrisken något och utdelningstillväxt blir viktigare.

  SvaraRadera
 3. Hej!

  När du handlar med utländska aktier viken kontotyp är då att föredra? Är det kapitalförsäkring eller Isk eller rent av någon annan typ?

  SvaraRadera
 4. Hej Utlandsutdelaren,
  För att vara ett amerikanskt utdelningsbolag är direktavkastningen förhållandevis god men jämfört med en del nordiska bolag är den ju låg. Fortsätter den god utdelningstillväxten har den dock kompenserat det mer än väl efter några år. =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Hej Anonym,
  Utländska aktier och ETF:er som betalar utdelning är bäst i en KapitalFörsäkring.
  http://petrusko.blogspot.se/2014/11/utlandska-aktier-i-isk-eller-kf.html

  Mvh petrusko

  SvaraRadera