Skanska bygger Hisingsbron i Göteborg för cirka 1,4 miljarder kronor

Idag meddelade Skanska en rejäl affär på 1,4 miljarder kronor för att bygga Hisingsbron i Göteborg.
Ordern kommer ingå i orderingången för det tredje kvartalet. Byggstart är planerad till januari 2017 och projektet beräknas vara färdigt under 2022.

Från Skanskas pressmeddelande:

"Hisingsbron kommer att bli ett nytt landmärke i Göteborg, men vi på Skanska vill också att bygget av den nya bron ska utmärka sig inom säkerhet och miljö. Trafikkontoret har även ställt sociala krav i det här projektet, vilket innebär att vi kommer att ta emot ett antal praktikanter och ge dem chansen till nya jobbmöjligheter, säger Henrik Gerber, projektchef Skanska Sverige.

Projektet är en totalentreprenad och bron blir en så kallad lyftbro av stål och betong. Utöver själva bron omfattar projektet även en anläggning för spårvägstrafik, nya vägar och anslutningar, installationsarbeten, maskiner och styrsystem för bron samt rivning av gamla Götaälvbron från 1939. MT Højgaard svarar för stålarbetena inklusive mekanik.

Bakom Trafikkontorets val av entreprenör ligger utöver pris även organisation, genomförandeplan och säkerhetsarbete. Projektet kommer som mest att sysselsätta 250 personer på Skanska."

Läs mer om Skanska hos Avanza.

Annons:
3,5% ränta på konto hos Akelius Spar
Akelius Spar AB är registrerat hos Finansinspektionen enligt Lagen om inlåningsverksamhet (2004:299). Insatta
medel används för finansiering av Akelius Residential Propertys verksamhet. Insatta medel omfattas inte av
Lagen (1995:1571) om insättningsgaranti och kan förloras i händelse av företagets obestånd.

7 kommentarer:

 1. Är lite sugen på att öka i Skanska, som hittills varit en mycket god affär. Avskräcks dock av prognoser om negativ vinsttillväxt nästa år och svagare vinsttillväxt även 2018. Vad är din bedömning? Tror du de kommer dela ut i trakterna 3-4 procent även kommande år?

  SvaraRadera
 2. SME Direkt säger 3,97% - 4,13% - 4,17% för de närmsta tre åren.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Några synpunkter,
  sluta att speka dina egna innehav
  ta även bort smygreklamen
  TACK!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att det finns en viss logik i att man ser positivt på dom aktier man äger.

  SvaraRadera
 6. Skanska har legat på min bevakningslista ett tag, men det har tyvärr inte ännu blivit läge att köpa. Hoppas på en rekyl som kanske aldrig kommer./Ingrid

  SvaraRadera
 7. Hello,
  Visst kan resultatet svaja lite från år till annat men den långsiktiga trenden är stigande. Jag har sett prognoserna som pekar på högre vinster innevarande och kommande år men där innevarande års vinstprognos är högst. Skanska har redan rapporterat en del affärer under året som analytiker ser som engångsposter medan Skanska menar på att det är löpande business. Det varierar tid till annan när man closar vissa affärer och det gör ju att det är svårt för analytiker att pricka in när de går i mål. Men den långsiktiga trenden är upp, luta sig tillbaka och titta på stigande vinst och utdelning =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...