Skanska tar pampig order på bro i USA

Igår meddelade Skanska att de tagit hem ännu en fin order i USA, denna gången på en bro i Florida. Avtalet är med Florida Department of Transportation om att bygga nya Pensacola Bay Bridge i Florida, USA. Kontraktet är värt USD 399M, cirka 3,3 miljarder kronor.

Kortfattad info om projektet från pressmeddelandet:

"I kontraktet (design-build) ingår att ersätta den befintliga bron över Pensacola Bay med två nya broar, med vardera tre vägbanor, som förbinder städerna Pensacola och Gulf Breeze. De nya broarna kommer att vara cirka fem kilometer långa. Den totala sträckan som projektet omfattar är cirka sex kilometer, medräknat anslutande vägbana vid varje ände av broarna."

Beräknad byggstart är nu i kvartal 3 2016 och det hela väntas stå klart augusti 2020.

Det här är en i raden av fina order i USA på sistone och igår släppte Skanska pressmeddelande om andra fina orders i Europa. Hotell i Oslo för cirka en halv miljard kronor. Motorväg i Slovakien för 1,8 miljarder kronor.

Jag tycker Skanska är ett fint bolag med god historik i en bra bransch som har framtiden för sig. Ett bolag som sannolikt kommer vara bra även om 30 år. De har fokus på en stadigt stigande utdelning också och det är ju en mycket trevlig feature.

Disclaimer: Jag äger Skanska.
Annons:
  Bli grymt rik på aktier. 
Köp den mycket populära boken av Anders Haskel och läs hur just du kan lyckas med att spara ihop miljonbelopp på börsen. Lär dig hur man bygger en bra portfölj och hur man undviker dåliga bolag. 

2 kommentarer:

  1. Hej, Petrusko! Har en fråga till dig.

    Skulle du investerat på ett annat sätt om du varit i början av dina investeringar? Låt säga i 20 års åldern? Hade du brytt dig mindre om direktavkastning och satsat mer på tillväxt eller hade du haft samma strategi som nu? Helt enkelt, gör du någon skillnad beroende på tidsramen för dina innehav?

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym,
    Tack för din fråga.
    Ju yngre man är desto bättre. Ju längre man äger bra utdelningsaktier desto mer pengar blir det. Ett förnuftigt sparande till rimlig risk. Börjar man vid 20 år blir man säkerligen mångmiljonär om man fortsätter köpa varje månad.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...