Vilken telefon ska man köpa? Fingersensor å allt

Jag är ganska nördig av mig och vill ha en kraftfull högspecad telefon. I grund och botten är jag en Androidkille men har just nu en iPhone (urk!).
Efter ett par månader med en iPhone måste jag skaffa en bra telefon igen, och jag vill höra från er läsare, vilken modell man skall satsa på utav de nya "värstingarna".

Några krav:
Minst 5" skärm
Fingersensor
Rejält batteri
Fetingprocessor
Inte Sony
Inte Motorola (före detta Motorola)

Jag är mycket tacksam för kommentarer.

36 kommentarer:

  1. Skulle nog köpa one plus 3. det är mycket telefon för pengarna och fings senaste sensor. lite sparad krona men ändå high end. har vesion 2 och är nöjd.

    Mvh Björn

    SvaraRadera
  2. Kört Samsung de senaste åren. Hade iPhone för 5 år sen. Senast s4 & note 4. Haft Huawei Honor 7 sen års skiftet. Den är ju i mellan segmentet. Men verkligen en prisvärd telefon. Har precis bytt jobb så passade på att byta upp mig till Huawei P9 som är deras "flaggskeppslur". Använt den i 2 veckor nu & är verkligen super nöjd med den. Rekommenderas!

    SvaraRadera
  3. Jag har en Huawei Mate 8. Är jättenöjd. Notera dock att det är en sjukt stor skärm på den (använder den för att läsa på också).

    SvaraRadera
  4. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=3499390,3499389

    SvaraRadera
  5. Samsung går sönder oerhört lätt om den går i backen. Htc 10 är nog bästa valet just nu enligt mig som inte ens skulle fundera på en Ifåne.

    SvaraRadera
  6. Givetvis ska du ha en Google Nexus 5X.

    SvaraRadera
  7. Samsung S7 Edge, Bästa jag haft!

    SvaraRadera
  8. Spana in Oneplus bra telefoner till vettiga priser.

    SvaraRadera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  10. Nexus 6p, har det du söker..

    SvaraRadera
  11. Spana in Oneplus. Bra telefoner till vettiga priser. Android såklart

    SvaraRadera
  12. Oneplus 3. Annars hade jag väntat på kommande Nexus, bör annonseras om ett par månader. Kommer en 5" och en 5,5". Ryktas bli snapdragon 820 i bägge samt 3450 mha batteri i den stora. Nexus 6p är fin men har tyvärr den inte så lyckades snapdragon 810.

    SvaraRadera
  13. Samsung galaxy s7, snygg design och har allt du behöver vad gäller snabbhet, kamera, väldigt funktionell och enkel att jobba med. Även ett märke som är högre klass än sina Android konkurrenter.

    SvaraRadera
  14. Måste man ha denna telefon? Svar: Nej!

    Med vänlig hälsning

    Lars

    SvaraRadera
  15. Jag har en Samsung S7 edge och den är grymt bra, bara man avinstallerar eller deaktiverar 90% av allt som är förinstallerat och installerar Nova Launcher. Det gäller iofs samtliga telefoner. Du kommer att vilja ha ett skal till den också eftersom det är för lätt att råka nudda sidoskärmen bara man håller i den annars.

    SvaraRadera
  16. Har en Microsoft Lumia 950 som jag är extremt nöjd med. Har dock iris-kontroll och inte fingeravtryck. Fungerar som PC om man vill (koppla till tangentbord, mus och skärm).

    Skall du ha det allra fränaste som går att uppbringa, är det dock HP:s nya Elite X3 som gäller. Släpps i slutet av sommaren.

    Såväl Lumia 950 som Elite X3 är dock i första hand att betrakta som arbetsverktyg (speciellt Elite X3) och inte som underhållningsmaskiner.

    SvaraRadera
  17. Ett nästan religiöst ämne!

    Av ren nyfikenhet, varför inte Sony? Gillar du inte Lund? :-)

    (De SonyEricsson - de hette så då - jag har haft var toppen. Numera har jag iPhone via jobbet. Med risk för att sjunka i aktning är den inte heller så illa.)

    Mvh

    Egon

    SvaraRadera
  18. Finns egentligen inga alternativ, iPhone är överlägsen allt annat,

    Varför inte Sony? De är ju tillbaka i matchen och kör vattentäta lurar, så varför inte?

    SvaraRadera
  19. Telefon i Nexus-serien är det enda som gäller. 5x eller 6P är det som gäller nu.

    SvaraRadera
  20. Jag skaffade mig nyligen en HTC A9. Mycket nöjd så här långt. Bra skärm, rejält metallskal och riktigt bra kvalitetskänsla.

    SvaraRadera
  21. Bra tips såhär långt!

    HTC10, Oneplus 3, kommande Nexus eller Samsung S7 är det som gäller!

    SvaraRadera
  22. Köp en Nexus lur.. batteriet blir sämre efter något år men det är busenkelt att byta.
    Nexus 5X eller 6P

    SvaraRadera
  23. Microsoft 950 XL. (ingen fingerprint sensor dock)
    Stor skärm, Bra batteritid. Lite mindre appar, men man slipper det mesta skräpet istället.
    /A

    SvaraRadera
  24. Jag var också på jakt efter en ny telefon för ett tag sedan. Jag är en sån som läser i princip alla tester och reviews jag kan hitta. Du hittar nog ingen telefon som slår Galaxy S7/S7 Edge på fingrarna idag. HTC 10 kommer nära, men inte hela vägen fram.

    SvaraRadera
  25. Huawei Nexus 6P
    http://www.swedroid.se/swedroid-utser-arets-androidtelefon-2015/

    One Plus 3 är en intressant uppstickare tycker jag likaså Huawei Honor 7 med dubbla sim-kortsplats.

    Själv kör jag Sony Xperia Z5 Premium, väldigt nöjd med den men du ville ju inte ha Sony.

    Eller så väntar 1 eller 2 månader, brukar komma en drös med nya telefoner i september tillsammans med IFA mässan i Berlin.

    SvaraRadera
  26. Ska du köpa en telefon just nu så hade jag gått på Oneplus 3. Mycket fin och trevlig telefon för en vettig summa. Kan du avvakta lite så hade jag väntat till september då Google förmodligen presenterar sina kommande Nexus telefoner och tagit ett beslut utefter det.
    Jag sitter själv i samma sits och det lutar mot oneplus3 men jag vill se vad Google hittar på.

    SvaraRadera
  27. Får en hel del telefoner genom mitt jobb och den (av de med större skärm) som känts bäst har absolut varit Galaxy Note 5, ingen tvekan.

    SvaraRadera
  28. Definitivt Microsoft Lumia 950. Bästa telefon jag har haft. Har även testat iPhone men iOS känns ålderdomligt och osmart i jämförelse. Beror lite på vilka appar man använder, men för mina behov funkar windows mobile 10 helt utmärkt, alla viktiga appar finns. Kameran är suverän med 20MP.

    /H

    SvaraRadera
  29. Jag har haft några Samsung-flaggskepp nu och det som varit mest tydligt är hur batteritiden gått från megabra (och enligt tester) till urkass, på något halvår. Ofta i samband med uppdateringar (jag misstänker planerad livslängd).

    Androider kommer också ut i en rasande fart, så att både modeller och uppdateringar ofta inte är så färdiga. På det sättet vinner iPhone De har längre livslängd och får inte måndagsuppdateringar.

    Kolla in Comviq och Huawei P9. Om man väljer abb nu, så får man den för 2 640 i stället för 5 000. Känns helt ok. Och är den bättre hållbarhet i batteri än Samsung så är det ett plus, men är det lika illa, så är det ju också ett plus att man inte betalade mycket.

    Annars har Huawei Mate 8 värstingbatteriet som laddas max vartannat dygn. Tyvärr vet man ju inte hur det är efter något halvår då...

    Galaxy Note som nämns, ska också vara bra, men jag litar inte längre på Samsung. Jag kör min Samsung på lägsta skärmljusstyrka, ändå räcker inte telefonen en halv dag ifall jag behöver kolla något på nätet, följa GPS en liten stund, och så vidare som kan hända när man är ute. Första månaden räckte batteriet 1-2 dygn, sedan en uppdatering och det räcker 0,5-1 dygn, en uppdatering till och detta halverades (lagom till att en ny modell kom som man väl då skulle lockas att köpa). Den KRÄVER extrabatteri om man inte kan ladda.

    Kan Nexusmodeller vara bättre på att inte plantera in planerad livslängd? Apple verkar i alla fall inte göra det, men egentligen vill man ju inte ha iPhone :S

    SvaraRadera
  30. Samsung Galaxy 7 utan tvekan

    SvaraRadera
  31. Som många andra redan sagt. Oneplus 3 är en otroligt bra telefon och det är dessutom en rejäl #SparadKrona. Samma hårdvara som de flesta flaggskepp till ett mycket lägre pris. Se exempelvis denna review: https://www.youtube.com/watch?v=ycIpOZY03OM

    /Emil

    SvaraRadera
  32. Honor 7! Så jävla nöjd! Det sägs vara Huaweis budgettelefon, men det man får för det priset är mer än priset säger. Sjukt nöjd!

    SvaraRadera
  33. Oj här rasar det in kommentarer.
    Jättenöjd med iPhone 6 själv som klarar flera dagars aktiv användning utan att ladda telefonen (till skillnad från samsung), annars verkar Huawei P9 ligga rätt högt i prestanda. Har FINGs sensor dessutom.

    SvaraRadera
  34. Stort tack för alla kommentarer. Jättekul att få så många svar och intressant feedback.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  35. Stödköp en Doro

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...