NCC bygger smått, smart och kostnadseffektivt

Häromdagen släppte NCC ett pressmeddelande om en order på 56 miljoner kronor från TrelleborgsHem.
Storleksmässigt inget särskilt nämnvärt men det tekniska i bygget intresserar mig och på sikt bör det här vara ett attraktivt byggsätt.

Det råder stor efterfrågan på små lägenheter men av olika anledningar bla krångliga regler har det dragit ut på tiden att bygga med fokus på detta. Man kan ju tänka att det bara är att smälla upp en byggnad enbart bestående av små lägenheter men typiskt svenska krångelregler har satt stopp för det. Det skall finnas fönster åt diverse väderstreck och det är bullergränser och allt vad det är.
Enligt en undersökning av Studentbostadsföretagen saknas det 16 500 studentbostäder på 13 orter i Sverige. Ofta byggs det dedikerade studentlägenheter men studenter driver på efterfrågan på små lägenheter generellt.

NCC bygger 59 hyreslägenheter, små och kostnadseffektiva. Mycket noga planerade och genomtänkta för att få ihop ekonomin. Normalt sett är det dyrt att bygga "smått"
Läs mer i pressmeddelandet hos NCC: http://www.ncc.se/press/cision-page/6b33fca548283c5c/ncc-bygger-fler-hyresr%c3%a4tter-i-trelleborg/

Jag tycker det är kul och intressant att NCC bygger denna fastighet och det borde vara god potential framöver att bygga fler av den här typen.
Länk till NCC hos Avanza.


Disclaimer: Jag äger NCC.


2 kommentarer:

  1. Trodde det var Bonava som skulle bygga bostäder nu...

    SvaraRadera
  2. Tjena Krögarn,
    Bonava är ett projektbolag likt Alm Equity. De ansvarar för projektet och anlitar ett byggbolag (Tex NCC) som bygger åt dem.

    Mvh Petrusko

    SvaraRadera

Nya aktiva ETFer ifrån iShares - Med inspiration ifrån JEPI

  Igår listade Blackrock/iShares två stycken nya börshandlade fonder på XETRA i Tyskland. Det ser ut som att de skapats med inspiration ifrå...