Löning och pengarna är redan slut!

Idag är det 25:e och det betyder lön. Normalt sett betyder det att jag köper en massa aktier men inte den här gången för pengarna är redan slut.
Redan slut?

Yes, senaste månaden har jag utnyttjat kredit hos min mäklare för att köpa vid tillfällen börsen backat lite extra tex i spåren av Brexitomröstningen i UK.
Så nu när lönen damp in på kontot blev det till att betala ned lånet istället för att köpa aktier. Jag har i min strategi en del belåning på lång sikt men jag är på maxnivåer nu och vill inte ligga högre ens under mycket korta perioder.

Jag har ett par undantag i och med några orders jag har inne. Det är bland annat en order på Investor för 250 kronor. En annan order är 272 kronor 172 kronor Skanska, den lade jag in i samband med nedgången på rapporten som kom in svagare än väntat. Går dessa igenom är det max någon vecka till jag får in pengar i form av utdelningar från andra bolag så det är lugnt.

Min långsiktiga belåning som jag nämnde ligger nu på cirka 7% av portföljen och jag vill att den skall vara kring 5%.

Disclaimer: Jag äger Skanska och Investor.

10 kommentarer:

  1. Christian Gustavsson25 juli, 2016 21:53

    För 272 kronor kan du få köpa mina Skanska... =)

    SvaraRadera
  2. Haha, det kan jag tänka mig Christian =)
    Uppdaterat till rätt kurs nu. TAck för att du uppmärksammade mig på detta.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  3. Hur definierar du belåning?
    Är det belåning av dina totala värdepapper endast?
    Eller skulle du även räkna in belåning om du nyttjade ett bolån för att stoppa in nytt kapital till depån?

    Bara nyfiken på hur jag ska tänka/räkna. :-)
    Har planer på att utöka ett bolån för att investera pengarna på börsen. Däremot tänker jag inte betala tillbaka bolånet med börspengar utan med andra löpande medel.
    Därför vill jag inte riktigt se det som belåning.
    Däremot om jag nyttjar kredit på mina depåer alternativt Superlånet hos Avanza så är det givetvis belåning.

    Håller ni med? :-)

    SvaraRadera
  4. Tjena HEnrik,
    Det är Avanzas superlån jag tänker på. Så som du siktar på att göra med ditt bolån tycker jag inte är något konstigt. Det är ju samma sak som om någon skulle köpa din bostad i dag med ny belåning, kanske maxbelåning.

    JAg amorterar ned mitt bolån och håller mitt boende helt separerat från börsen. Jag skulle själv alltså inte kunna tänka mig att göra så som du nämner men jag har full förståelse att man gör så.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  5. Investor för 250kr? Skrev du rätt eller är du extremt offensiv i den ordern?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min fråga också. Då ska den ner under Brexit/kriskurs :)

      Radera
  6. INvestor 250 kronor, yes det stämmer. Det är bara kring tio kronor lägre än kursen jag köpte för några veckor sedan. ORdern gäller i flera månader så det finns gott hopp att den går igenom. Vi får se.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej petrusko.
      Varför säljer du aldrig Investor för 300 och köper igen för 250 eller 260? Det brukar jag göra. Säljer när den går upp och väntar 40-50 kr billigare för att köpa tillbaks aktie igen! Så gör jag med Volvo köper för 78 eller 80 och säljer för 90 eller 92. Bra sätt när aktierna varierar så under året. Annars är jag långsiktig 15-20 år. Vad tycker du om sälja och köpa ibland? Det gör jag.
      Mvh.jacke77

      Radera
  7. Intressant. Varför 5 % men inte 7 %? Jag tycker det låter ganska lågt, om man nu ändå ska syssla med belåning.

    Jag skulle själv inte idas fundera över att belåna portföljen om jag inte lånade typ 20 %.

    Förrän nu då, nu börjar jag fundera på det. Kan ju vara ett bra sätt att få lite extra krut vid tillfälliga kriser om man inte har pengar som ligger och skvalpar.

    SvaraRadera
  8. Hej Frihetsfokus,
    Jag är en försiktig general och vill hålla nere risken genom att endast belåna till liten del. I kronor räknat blir det ändå mycket pengar.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

OMX Stockholm Banks

  De svenska storbankerna har gått bra det senaste året i spåren av ett normaliserat ränteläge. Hittills i år har de presterat en god totala...