lördag, juni 04, 2016

Så sparar du långsiktigtKaj Kärki, placeringsexpert på Handelsbanken levererar några riktigt bra råd och info kring sparande och aktiespar i huvudsak.
Alltihop är info och råd jag hört förut och mycket jag själv brukar lyfta fram. Det är simpla råd, det är lättillgänglig statistik men ack så viktig. Tar man till sig infon i det här klippet så har man väldigt bra utgångspunkt att fundera vidare kring sitt spar.
Klippet är 7 minuter långt, se det!

Checka in titeln på farbrorn, "placeringsexpert". Det är supersimpla råd han har, det är inga avancerade upplägg eller svårbegripliga termer. Precis som sig bör! Han kan med rätta kalla sig placeringsexpert.

Det här är råd och info för helt vanliga svenssons, för gemene man. Det är just dig hans råd är riktade till. Gör nu som jag säger och lyssna på gubben. =)
Klippet är från Efn.se som för övrigt är en jättebra sajt med ekonominyheter i videoformat. Som ett A-ekonomi fast modernt och bättre. A-ekonomi... finns det ens kvar? Vet den yngre generationen vad det är? Droppa gärna kommentarer kring detta.

7 kommentarer:

 1. Dom flesta placerare följer Kavastus modeller och går ur börsen när det är beartrend och går in när det är bulltrend.

  Så den här Kaj på Handelsbanken har helt fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha så du menar att Kavastu är den enda investeraren på jorden som gör rätt?
   Wow. Kanske det mest ogenomtänkta inlägget i år. Okej att Fingerprint har fanatiker som anhängare, men du visar ju att även Kavastu har en sådan skara följare.

   Om Kavastu säger att jorden är platt, stämmer det då också?

   Och slutligen. Buffet gör inte som Kavastu, påstår du att han också har helt fel?

   Radera
  2. Följer man kavastu slaviskt utan eftertanke så är man ett får. Men följer man slaviskt det petrusko eller Kaj Kärki säger....?

   Radera
 2. A-ekonomi slutade sändas 2011. Svt har inget återkommande ekonomiprogram eller ekonominyheter. Skandal.

  http://www.svd.se/omradet-ekonomi-saknas-helt-i-svts-utbud

  /Jimmy

  SvaraRadera
 3. +1 på Jimmy

  Tänkte länka samma debattartikel som på ett iögonfallande sätt manifesterar slagsidan i Svts utbud, sannolikt en konsekvens av den ideologiska slagsidan hos dom anställda.

  SvaraRadera
 4. Ett bra och väl genomtänkt inslag. Jag kände redan till råden som gavs, men det skadar inte att lyssna på dom igen. EFN, gillar jag mycket och jag tittar på Börslunch varje vardag.
  /S

  SvaraRadera
 5. A-ekonomi nedlagt 2011 alltså.
  Ja visst är det märkligt att statliga TV inte servar folket med bra ekonominyheter.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera