onsdag, juni 22, 2016

Blackrock sänker utdelning på BLE och BFK

Blackrock som är världens största kapitalförvaltare och störst i världen på ETF:er har en lång rad olika Municipal Bond ETF:er. Jag följer bara två av dessa och de är BLE och BFK, jag har tidigare ägt BLE.
Med start utdelningen i juli sänks utdelningen för de båda enligt följande:

BLE: $0,0735 per månad och totalt 0,882 per år. Kurs senast: $16,37. DA= 5,4%

BFK: $0,0711 per månad och totalt $0,8532 per år. Kurs senast: $15,76. DA= 5,4%

X-datum för de här utdelningarna har redan varit och den som ägde dem 13/6 får utdelningen strax efter 1/7 som är pay date.

Municipal Bonds är obligationer utgivna av kommun/landsting och liknande. Det kan tex vara en skola eller vattenverket i en viss kommun som gett ut obligationer.

Disclaimer: Jag äger inte BLE eller BFK.


10 kommentarer:

 1. Vad tror du om att köpa Meda nu? Kurs idag 155kr, medan budet är värt cirka 163kr med likviddag 7 juli.

  SvaraRadera
 2. Kan vara värt att nämna att amerikanska "Municipal Bonds" är undantagna skatt, dvs man betalar 0% i källskatt på utdelningar.

  SvaraRadera
 3. Hej igen! Korrekt likviddag är 10/8 och inte 10/7. Det var Nordnet som hade fel information.
  Oavsett så vore det intressant att höra din syn på en investering i Meda som läget är nu.

  SvaraRadera


 4. Hej! Tack för en riktigt bra blogg. har en kort fråga. Hur hanterar du avräkning av utländsk källskatt på utdelningar? Om man har aktierna i en ISK blir det då full avräkning av den utländska skatten?

  /Anders

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Off the topic: Har du spanat på det senaste från Tessin: "Växande hyresbestånd i centrala lägen Aligera Fastigheter AB" Känns lite frestande att anmäla sig. Vet du något om företaget?
  MVH

  SvaraRadera
 6. Hej Anonym,
  Jag har inga tankar kring Meda tyvärr.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 7. Hej Anders,
  Utländska aktier skall generellt ägas i en KapitalFörsäkring. I ett ISK finns det överhängande risk att man inte får hela källskatten i retur. Googla petrusko isk för mitt inlägg i ämnet.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 8. Hej Anonym,
  Jag får nog checka in Tessins sajt då för det låter ju intressant med hyresbestånd. Det ringer inga klockor när jag hör namnet så nej det är nog inget jag har koll på sedan tidigare.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 9. Hej,

  Jag ägde BFK för några år sedan men sålde av under 2014. Nu följde jag upp den av en slump och ser att den och BLE har störtdykt sedan september. Jag har försökt läsa mig till någon orsak men utan lyckas, har du några tankar om vad det kan bero på? Den sänkta utdelningen borde väl inte slå igenom så kraftigt och så sent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, obligationer och fixed income generellt har tappat pga stigande långränta men framförallt en förändrad räntebana. Marknaden tror på en brantare o snabbare räntwhöjning framöver.

   Mvh petrusko

   Radera