BörsElvan petrusko håller nollan!

Nu vankas det fotbollsfest och vad passar då bättre än att ta upp ett riktigt coolt koncept kring detta med en nördig aktietouch? Konceptet uppfanns av Gustavs Aktieblogg, creds för det!
Nicklas @investeraren Andersson på Avanza bad mig och ett gäng andra bloggare om våra bidrag till det här som går under taggen #BörsElvan på sociala medier.

Här kommer min laguppställning och spelplan:
Jag har en defensiv strategi och siktar inte på att vinna. Jag siktar på att inte släppa in några mål och prestera bra, inte bäst!
Fundera på följande: Det är olika länder som vinner Fotbolls-EM från år till år eller hur. Om det fanns ett land som vann år efter år, alltid så vore det solklart att satsa på det landet. Många länder kvalar inte ens in till EM och på den sidan av skalan är det lika intressant. Det är olika länder från år till år som ej kvalar in. Vissa år kommer Danmark inte ens med och något år har de till och med vunnit.

Att vinna ett år och inte kvala in ett annat är inte min melodi. Jag spelar bra, år ut och in.

Castellum är min keeper, min målvakt som i vått och torrt håller nollan. De har höjt sin utdelning varenda år sedan de noterades 1997. Pålitlig som en klocka, som en bra klocka, en Casio ingen fansy pants klocka. Pålitligt, stabilt, bra!

Övriga på planen ser jag som tio stycken backar som motar bort inkräktare och håller laget säkert. De är stadiga och pålitliga allihop. Snälla men svårt stöddiga om någon försöker något. Utdelningen är mycket pålitlig i dem allihop. Xact OMXSB Utd är lagledaren och är omtyckt av alla, den består av de bästa från hela turneringen, de bästa bolagen på börsen i en indexfond som betalar utdelning nu i juni. Likt börsen i snitt kan utdelningen för denna fond variera från år till år men den långa trenden är stadigt upp.

Det skulle förmodligen bli jättetråkiga matcher att titta på, min laguppställning och min strategi bjuder inte på extravaganser. Den bjuder dock på riktigt bra prestation varje enskilt år. Inga one hit wonder här minsann. Jag spelar bra i år, nästa år och året efter det.

Disclaimer: Jag äger Oscar Properties preferens serie b, H&M, ABB, Realty Income, Xact OMXSB Utd, Castellum, VF Corp, Skanska, Handelsbanken, Atlas Copco, Johnson & Johnson.


9 kommentarer:

 1. Du har ju satt en av världens bästa backar som striker. Hur tänkte du där egentligen :)

  SvaraRadera
 2. Hehe, skönt att du har självkännedom. :-) Trots allt en mkt viktig egenskap.

  SvaraRadera
 3. Johnson & Johnson låter ju nästan ett eget anfallspar i alla fall. Klar Lagerbäck-elva och du lär hålla siffrorna nere helt klart. Man kan ifrågasätta valet av anfallere men vem skulle spelat där istället? :)

  SvaraRadera
 4. Mycket inlägg om Castellum i bloggosfären. Hemfosa tycker jag är mkt mer intressant, förvånad att det inte bloggas om den.

  SvaraRadera
 5. Skulle aldrig själv sätta ABB som mittback/libero. Skulle nog sätta bolaget som offensiv mitt

  SvaraRadera
 6. Glada nyheter:))

  Jag har tagit ut dig till min blogg Elva2016. Du får spela i backlinjen.
  Laguppställningen hittar du på Spartacus Invest. Du är ganska given med din energi, och snabbhet.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 7. Hej,

  Tack för en fantastisk och utförlig blogg, jag har lärt mig en hel del genom dig och ser framemot att få öka min kunskap genom att fortsätta läsa ditt innehåll.

  Jag undrar bara, vart kan man se utdelnings schema för utländska aktier? Avanza verkar inte ha med det någonstans på deras hemsida.

  Med vänlig hälsning

  Ibbe

  SvaraRadera
 8. CONTé DOEBOI: Sök på dividend. Ex. Apple dividend.

  SvaraRadera
 9. Kan du inte skriva lite om att Avanza ibland "glömmer" att betala ut utdelningen? Enormt stor grej som jag inte tror någon bloggare tagit upp än.

  http://odlapengar.blogspot.se/2016/06/manadsrapport-och-portfoljens-utveckling.html?m=0

  SvaraRadera

Jag har sålt lite preff och D-aktie

  Ingen börsintresserad har väl missat den kraftiga nedgången i fastighetssektorn. Preferensaktier och D-aktier har gått ned rejält i spåren...