Castellum förvärvar


Idag meddelade Castellum att de köper resterande del av gamla Ståhls fastigheter. För knappt ett år sedan köpte man 50% av Henry Ståhl Fastigheter AB av Heimstaden med en option på att köpa resterande 50%.
Nu utnyttjar man den optionen och köper resterande 50% från Heimstaden och hela Henry Ståhl fastigheter eller CORHEI fastighets AB som det numera heter ägs nu av Castellum.

På helårsbasis ger detta ett hyrestillskott om cirka 80 miljoner kronor. Hyresintäkterna är alltså cirka 160 miljoner kronor varav man tidigare tillgodoräknats 80 miljoner av dessa och nu när man äger 100% tar man del av de resterande 80 miljonerna.
Köpeskillingen är 555 miljoner kronor

Fastigheterna är i huvudsak kontor och logistik vilket passar utmärkt in i Castellums portfölj. Det är den typ av fastigheter de fokuserar på.

Med denna affären växer Castellum förvaltningsresultatet och den förväntade utdelningen nästa vår.

7 kommentarer:

 1. Intressant hur marknaden reagerade negativt? Detta måste ändå ses som ett bra förvärv. Men jag ser det som chans att fylla på. Sitter på en del likvider nu som jag planerar att använda när börsen sjunker ytterligare, vilket jag tror den kommer göra i år. Då blir det mer Castellum :)

  /Linus

  SvaraRadera
 2. Önskemål: att du skriver om smart beta ETF:er

  SvaraRadera
 3. Det var väl rätt väntat om man läser sånt de sagt och skrivit tidigare.

  SvaraRadera
 4. Tror den sjönk pga den pågående diskussionen hur ett eventuellt förvärv av Norrporten skulle genomföras.

  SvaraRadera
 5. Knappast det här förvärvet som lockade säljare utan det är farhågor kring Norrportenköpet?

  SvaraRadera
 6. Att överhuvudtaget köpa fastigheter med nuvarande prisbild, ränteläge etc kan säkert uppfattas som väl offensivt och skrämma bort en och annan försiktig investerare.//Gyros

  SvaraRadera
 7. Lite förvånad är jag tycker kursen på Castellum är lite väl hög nu för att handla, Det fastighetsbolag som jag ligger närmast på köp är NP3 DA på ca 5,3 % borde väl locka en utdelningsräv som dig ;) petrus.

  Vänligen JFG

  SvaraRadera

Industrivärden utdelningshistorik

  Investmentbolaget Industrivärden har ingen perfekt utdelningshistorik men de är en hygglig utdelningshöjare ändå. Ovan är siffror för en 1...