Realty Income kickstartar 2016

Realty Income kickstartar det nya året med en utdelningshöjning. Bolaget har betalat utdelning i cirka 46 år och det är 83:e gången de höjer den.

Månadsutdelningen höjs till $0,191 upp från $0,1905 och det ger i årstakt en utdelning om $2,292. En liten höjning kan tyckas men det är ju bara början, fler höjningar lär komma under 2016. Realty Income brukar höja flera gånger per år.

På en kurs om $50 ger detta en direktavkastning om cirka 4,6%

Länk till bolagets pressrelease: http://investors.realtyincome.com/2015-12-15-83rd-Common-Stock-Monthly-Dividend-Increase-Declared-By-Realty-Income6 kommentarer:

 1. Passar på att tacka för en utmärkt blogg, din är en av de jag har överst på läslistan.

  Utdelningshöjningar är alltid trevliga, och är de frekventa så gör det inget att de är små. Har inte siffrorna i huvudet men jag vill minnas att Realty Income har en bra procentuell utdelningstillväxt på både kort och lång historik.

  I övrigt: Jag tror att du skrivit en dollar för mycket i tidigare utdelning, och för läsbarhetens skull är det bra om du har lika många decimaler i ny och gammal utdelning.

  SvaraRadera
 2. "höjs till $0,191 upp från $1,1905"

  SvaraRadera
 3. Vad tror du om Onereit? Tycker den ser intressant ut. Bra dividend och flera hyresgäster som känns stabila.

  SvaraRadera
 4. 0,26% ökning. Det är möjligt att det slår inflationen just nu, men det var en så liten ökning att man undrar varför de ens brydde sig.

  SvaraRadera
 5. Realty Income står på inköpslistan framöver. Ska börja bygga en fin utdelningsportfölj med mestadels utdelare månads resp. kvartalsvis. Börjat med ltc properties som delar ut månadsvis. Sugen på fler reits och kanadensiska banker etc.

  SvaraRadera
 6. Hej Mr Love,
  Bra plan, en utdelningsportfölj är kul och det är mindre risk att gå på de värsta nitarna då de värsta skruttbolagen inte delar ut öht.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...