En försiktig general!

Min fru är iväg på grejer med vår stora son. Jag hemma och ansvarar för maten. Svischade förbi ICA på vägen hem och köpte ett knippe Billys och säkrade upp fredagsmiddagen. Normalt äter man ju taco på fredagar varpå jag inte tvekade att testa Zlatans Taco-billy. Den var sådär, eller asså, den var helt ok men Hawaii och Bolognese är bättre =)

Jag har haft lite abstinens den här veckan, jag har inte köpt en enda aktie. Har haft ett par långa fyndorders inne som inte gått till avslut men nästa vecka då är det löning och nya friska pengar in i portföljen.

Som jag tidigare nämnt kikar jag på att öka i JNJ, HCP, Xact OMXSB Utd och eventuellt HDV. Det kan svänga fort men detta är huvudscenariot inför nästa vecka. Jag vill helst pynta under $100 för Johnson & Johnson men strax där över kan jag väl leva med.

Att placera en del av väska i index är fortsatt högaktuellt, jag tog nyligen in Xact OMXSB Utd som är min enda indexplacering. HDV som jag nämnde är tickern för en amerikansk indexplacering som jag suktar efter, dess fulla namn är iShares Core High Dividend ETF. På några års sikt så vill jag komma upp i åtminstone 5-10% viktning indexplaceringar i väskan.

Indexplacering är ett sätt att minska risken, risken att jag gör misstag eller att jag går på en mina jag ej kunnat förutse. Mina placeringar i Fixed Income är till viss del för att minska risk och bevara värde.

Jag är en försiktig general.

13 kommentarer:

 1. Skulle vara intressant att få en bild av hur stor andel av dina köp som kommer från nytt sparande (från tex lönen) resp från utdelning på befintligt innehav.

  SvaraRadera
 2. Hej Miljonaren,
  Jag undviker exakta siffror på det där ämnet. Som jag nämnt någon gång tidigare på bloggen eller twitter så står avkastningen från portföljen för majoriteten av portföljens tillväxt.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Nyfiken...har du kollat på Gladstone med tickern: "Good" någon gång, hyfsat bra direktavkastning men dom verkar inte höja.

  SvaraRadera
 4. Förstår. Tack ändå för svar som gav en fingervisning.

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Tack för en bra blogg.
  Jag köpte på mig JnJ för första gången för bara någon månad sedan till kursen $93 främst för att öka andel usd i portföljen. Jag gillar bolaget och har ungefär samma strategi som dig. Tvekar om jag ska öka eller inte nu, aktien har gått upp kraftigt senaste tiden. Hur ser du på dagens kurs på närmare $103?

  SvaraRadera
 6. Tjena Linus,
  Jag vill helst köpa JNJ under 100 dollars men med det sagt nämner jag även att jag tycker den är helt ok att köpa på nuvarande kurs strax över 100 också. Nyckeln är att vara långsiktig. På 10-20 års sikt har det liten betydelse om man köpte på 97 eller $103.

  Jag ska köpa mer i JNJ närmsta månaderna och gör det oavsett om kursen är 97 eller $105

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 7. Jag anade att det var vad du skulle svara men jag behövde ändå höra det. Köper JnJ under nästa vecka.
  Tack för snabbt svar och lycka till med investeringarna! :-)
  /Linus

  SvaraRadera
 8. Finns nog stor chans att fyndköpa lite i dagarna.
  FEDs extramöte imorgon bör kunna få fart på aktierna neråt.

  Realty, JNJ m.fl bör bli billigare. Dessutom verkar det ganska överköpt i USA nu.

  Ta hand om dig!
  Fortsätt att uppdatera oss. Spännande strategi du har!

  SvaraRadera
 9. Vilken sorts konto använder du?
  Jag har aktie fondkonto men läst på mer om ISK och ser inte någon fördel med aktie fondkonto.

  SvaraRadera
 10. Hej Marcus,
  För svenska innehav använder jag ISK i huvudsak och för utländska använder jag en KF.
  Jag har skrivit ett inlägg om fördelarna med dessa två.
  http://petrusko.blogspot.se/2014/11/utlandska-aktier-i-isk-eller-kf.html

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 11. Okej tack! :)
  Så då kan det vara idé att föra över mina svenska aktier till ett ISK?
  Mvh Marcus

  SvaraRadera
 12. Jag har läst dina texter ett bra tag och gillar dina resonemang. Köpte hcp och Realty Income. Nu tänkte jag fylla på, men blev tveksam av följande text om att HCP har för få kunder

  http://finance.yahoo.com/news/hcp-over-dependent-few-operators-192007656.html?soc_src=mediacontentstory&soc_trk=ma

  SvaraRadera
 13. Hej Anonym,
  Ja HCP har haft för stor viktning i sin största hyresgäst som dessutom kantats med problem senaste året/åren. De är i full färd att minska exponeringen mot dessa och de har med sig framåt nu att inte hamna i den situationen igen.

  Detta är sannolikt en faktor som satt extra press på aktien och resulterat i att HCP gått sämre än vissa andra REITs.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera

Är surbörsen över nu?

Stockholmsbörsen har repat sig en del efter coronaraset och de senaste dagarna har varit väldigt goda börsdagar. Marknaden är framåtblick...