lördag, oktober 03, 2015

Nya friska pengar

Igår trillade utdelningen från Alm Equity pref och Klövern pref in på min depå. Oktober är en bra utdelningsmånad för mig med cash ifrån nio olika innehav, en uppvärming inför november som kvartalsmässigt är min starkaste månad. Det fina är att det går ju i tremånadercykler så det går fort till man har en stark månad igen.

Anyhow, för pengarna planerar jag köpa mer Atlas Copco alternativt blir det en ökning i H&M som är mycket attraktiv kring och under 300 kr. Utdelningshöjningen till våren väntas bli stark, jag blir besviken om de höjer mindre än 50 öre (ca 5% tillväxt). SME direkt har en prognos om 10,22 kronor vilket jag tror är en sänkning från vad jag vill minnas var närmare 10,5 kr tidigare. En höjning endast till 10 kr skapar ytterligare höjd i utdelningstäckningen vilket är positivt, ju lägre utdelningsandel desto bättre generellt men H&M har finanser och outlook som stöder högre höjning än så.

Nästa vecka trillar det in ännu mer utdelningar, bla från mina olika Pimco ETF:er, Blackrock Municipal Income Fund II samt mitt nya innehav Heimstaden preferens.

Veckan efter det är det Amasten pref och Global X superincome preferred ETFs tur och veckan efter det Realty Income.

Det är riktigt nice med ett stadigt cash flow av utdelningar i portföljen. Pengar som jag använder till att köpa mer aktier och ETF:er. Jag får som minst 6 st utdelningar per månad och det här kassaflödet medför att jag nästan alltid kan köpa mer. Det brukar bli åtminstone 3-4 st köp varje månad. Under en tid har jag fokuserat på att bygga upp min position i Atlas Copco och Johnson & Johnson och så planerar jag göra fortsatt. Två jättefina bolag med god historik och mycket pålitlig utdelning, JNJ höjer alltid och Atlas sänker aldrig. Båda två har mycket god utdelningstäckning med en utdelningsandel kring 50%.


Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net

10 kommentarer:

 1. Ja, du er ganske aktiv. Men hvor mye penger er det egentlig snakk om at du får i utdelning her?

  Dine 7 kjøp i Atlas Copco utgjør jo ikke mer enn 1 prosent av hele porteføljen din. Dersom hele porteføljen din har en verdi på 500.000 kroner betyr det at du handler for bare 714 kronor hver gang...

  SvaraRadera
 2. Kul me utd varje månad jag själv har börjat köpa lite coca-cola,JNJ,PG detta gör att jag får utd varje månad förutom Januari om jag kollat rätt sen får jag en extra boost på sommaren med mina svenska aktier....
  köper varje månad i usa kul och se hur fort det börjar växa.

  SvaraRadera
 3. Hej anonym från Norge,
  Avanza har lågt minicourtage på svenska. norska och USA-aktier mfl så även om man har en liten portfölj i kronor kan man köpa ofta.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 4. Tjena Figge,
  tack för din kommentar. Bolagen du nämner tror jag är jättebra på lång sikt, även Coca Cola som vissa är rädda skall hotas av sunda trenden. De anpassar sig om/när det behövs och har redan börjat göra så.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Passar på att tacka för en fantastiskt informativ, lärorik och inspirerande blogg. Har lärt mig mycket genom att följa dig och några andra bloggar. Keep it up!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Är också sugen på att addera lite amerikanskt (J&J) till min portfölj som endast består av svenska bolag. Är det något minimibelopp man måste köpa för hos Avanza när det gäller amerikanska aktier?

  SvaraRadera
 7. Hej Anonym,
  På Avanza minidepå är minicourtaget på USA-aktier bara 1 dollar vilket gör att man kan köpa för små belopp även i USA. Finns alltså inget minibelopp för köp utan det är upp till dig själv hur stor procentuell andel du är bekväm att courtaget utgör. Om du köper för tex 100 kr eller 1000 kr är ju en jätteskillnad eftersom courtaget i bägge fallen landar på 1 dollar.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 8. Tack Petrusko för ditt svar. Hur mycket är sedan det rörliga courtaget? Låt säga att jag handlar för 500 dollar, hur många dollar är det i courtage då?

  Tack också för en jättebra blogg :)

  SvaraRadera
 9. Tjena Anonym,
  det rörliga courtaget är 0,25% så på 500 dollars blir det 1,25 dollar.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 10. Nordnet har ett tillägg på växlingskurs som är 0,02% köper du för 5000 kr blir 1 kr + courtage(0,25%) 12,5 kr = 13,5 kr kostar lika mycket att köpa i Sverige i princip.
  Lägsta courtage är 9kr för Usa.

  SvaraRadera