Börsveckan som gått

Börsveckan som gått får man kalla en stark sådan med en uppgång om 1,84% för indexet OMXS30. Det blev tyvärr inga köp för min del då jag inte har likvider och jag är i färd med att sänka min belåning. Annars brukar det bli köp nästan varje vecka för min del. Härnäst på schemat står nog att öka i Johnson & Johnson, jag har en del utdelningar på väg in i den depån så det kan köpas om någon vecka =)

Desto mer intressant är några goa blogginlägg jag läst de senaste dagarna. länk till dem nedan:

Stefan Thelenius om utdelningar från världens alla hörn och fokus på två typer av aktier; high yield och dividend growth. Mycket likt det vis jag sätter samman min portfölj. Länk till blogginlägget: http://z2036.blogspot.se/2015/09/z2036-global-dividend.html

Vägen till Frihet om Realty Income och länk till en mycket bra artikel om bolaget hos The Motley Fool: http://vagentill-frihet.blogspot.se/2015/09/fyllt-pa-i-realty-income-samt-spff-och.html

Marcus Hernhag om sina senaste köp varav ett jag själv har i portföljen. http://hernhag.se/okar-i-sandvik-och-att/

Värt att notera är också att dollarn sjunkit markant och handlas nu i cirka 8,24 kronor. Det är ju nice för den som vill köpa USA-aktier, jag själv tex =)

Jag har i veckan också börjat titta på serien Narcos på Netflix, har hunnit med första avsnittet och tycker det började riktigt bra. Kolla in officiella trailern nedan. Från att tidigare mest haft gammalt innehåll har Netflix ryckt upp sig rejält och är nu mycket bra!

7 kommentarer:

  1. Hej,

    Tack för dina tre tips på bloggkollegor. Ska direkt kolla upp dem.

    Allt gott
    /DanielWikstrom

    SvaraRadera
  2. Tjena Daniel,
    Hoppas på trevlig läsning, jag tycker de är toppenbra.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  3. Vad har du för avkastning på din portfölj hittills i år?

    SvaraRadera
  4. Tjena Anonym,
    Just nu säger Avanzas system +3,5% för min del. Dollarförsvagningen har slagit hårt mot väskan.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  5. Helt ok mot index om man ser till risknivån på din portfölj.

    SvaraRadera
  6. Jag undrar, vad tycker du om Kopparberg bryggeri (KOBR)? Den utgör ett stort innehav i min portfölj. Alkohol är väl mycket ocykliskt? De har dessutom växt så det knakat och förväntas fortsätta med det.

    SvaraRadera
  7. Tjena,
    KOpparberg bryggeri verkar gå från klarhet till klarhhet. Jag tittade på det för många år sedan kring 6 kr eller så men avfärdade det snabbt som för bra för att vara sant =)
    Den verkar tuffa på bra.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...